Akva park adut za novu sezonu

01.05.2012.

akva park

FOČA – Za razliku od prošlih godina, kada su turističke sezone počinjale i završavale raftingom na Tari i Drini, Turistička organizacija Foče planira da početkom juna ovu sezonu otvori promocijom akva parka na lokaciji ušća Ćehotine u Drinu.

Akva park će imati niz zanimljivih sadržaja, a cilj je da obogati turističku ponudu ove opštine.

– Sastojaće se od dječijeg, rekreativnog i olimpijskog bazena, restorana u okviru kupališta, a gosti će moći da uživaju u savremenoj opremi i uređajima, poput hidromasažera, “pečurki”, tobogana, tuševa i terena za odmor i sunčanje – rekla je direktor TO Foča Dragana Ivanović i dodala da se izgradnja akva parka, koja uveliko traje, finansira iz budžeta opštine Foča.

Ona je dodala da će rafting i dalje ostati prvi turistički proizvod, ali cilj je da bude napravljeno nešto novo.

– Tako će ovogodišnja turistička sezona zvanično biti otvorena na bazenima na Ušću koji su u izgradnji. Svečano otvaranje planirano je za prvu sedmicu juna, ako to vremenske prilike budu dozvolile – rekla je Ivanovićeva.

Aplicirajući za različite projekte, TO se izborila da turiste koji na ljeto dođu u Foču dočekaju novi sadržaji i bolja turistička signalizacija, te da im bude olakšano snalaženje.

Manifestacije

Ivanovićeva je naglasila da će raznim manifestacijama promovisati turističke potencijale opštine Foča.

– U maju ćemo organizovati Gastro festival, a “Dane borovnice” u avgustu. Od maja do septembra bićemo suorganizator “Župske berbe”, “Konferencije beba” i drugih manifestacija – navela je Ivanovićeva.