Akva park adut za novu sezonu

Glas Srpske - 01. маја 2012. 058.ba

akva park

FOČA – Za razliku od prošlih godina, kada su turističke sezone počinjale i završavale raftingom na Tari i Drini, Turistička organizacija Foče planira da početkom juna ovu sezonu otvori promocijom akva parka na lokaciji ušća Ćehotine u Drinu.

Akva park će imati niz zanimljivih sadržaja, a cilj je da obogati turističku ponudu ove opštine.

– Sastojaće se od dječijeg, rekreativnog i olimpijskog bazena, restorana u okviru kupališta, a gosti će moći da uživaju u savremenoj opremi i uređajima, poput hidromasažera, „pečurki“, tobogana, tuševa i terena za odmor i sunčanje – rekla je direktor TO Foča Dragana Ivanović i dodala da se izgradnja akva parka, koja uveliko traje, finansira iz budžeta opštine Foča.

Ona je dodala da će rafting i dalje ostati prvi turistički proizvod, ali cilj je da bude napravljeno nešto novo.

– Tako će ovogodišnja turistička sezona zvanično biti otvorena na bazenima na Ušću koji su u izgradnji. Svečano otvaranje planirano je za prvu sedmicu juna, ako to vremenske prilike budu dozvolile – rekla je Ivanovićeva.

Aplicirajući za različite projekte, TO se izborila da turiste koji na ljeto dođu u Foču dočekaju novi sadržaji i bolja turistička signalizacija, te da im bude olakšano snalaženje.

Manifestacije

Ivanovićeva je naglasila da će raznim manifestacijama promovisati turističke potencijale opštine Foča.

– U maju ćemo organizovati Gastro festival, a „Dane borovnice“ u avgustu. Od maja do septembra bićemo suorganizator „Župske berbe“, „Konferencije beba“ i drugih manifestacija – navela je Ivanovićeva.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: , ,