Rad, znanje, poštenje – dobiješ dobit

Opštna Rogatica - 07. маја 2012. 058.ba

kormad

ROGATICA – Sudeći po vijestima iz regiona (BiH, Srbija, Hrvatska) komunalna preduzeća su rak rana mnogih lokalnih zajednica. Rogatički „Komrad“ sudeći i po finansijskim izvještajima i po onom što običan građanin Rogatice vidi dio je manjeg broja preduzeća koja u ovoj oblasti uspješno posluju.

Uz sve nedaće kojima se ovaj kolektiv suočavao, porast cijena goriva, troškova poreza i doprinosa, otežana naplata potraživanja…ostvarena je dobit od 858 maraka. Zaista rijetkost u ovoj branši, tim prije što se Rogatica može pohvaliti da je jedan od najčistijih gradova u Republici Srpskoj. U krajnjem i dobit u „Komradu“ rezultat je rada, nanja i poštenja, s tim što treba dodati da je uz vidan doprinos prvog čovjeka ovog kolektiva, Tomislava Puhalca, posljednjih godina „Komrad“ proširivao uslužni miks po vertikali i horizontali.

U prošloj godini ostvareni prihod od prodaje pogrebne opreme iznosio je 17906 KM, prihod ostvaren od odvoza smeća-građani 112734 KM, prihod ostvaren od odvoza smeća-privatnici 57668 KM, prihod ostvaren od odvoza smeća–firme 38426 KM, prihod od vršenja ugovorenih usluga za opštinu Rogatica 105149 KM, prihod od usluga za opštinu Sokolac 33800 KM, prihodi ostvareni od opštine Novo Goražde 16336 KM, opštine Čajniče 10063 KM, kupaca-groblje 30973 KM, ostalih usluga 60980 KM…

Iz rashodovnog dijela finansijskog izvještaja za prošlu godinu vidljivo je da su u „Komradu“ učinjeni i napori na smanjenju troškova na koje se moglo uticati a da bi dobit bila i veća da nije došlo do enormnog porasta cijena goriva te stopa poreza i doprinosa na plate zaposlenih. Uz navedeno obavezno treba napomenuti da u „Komradu“ cijene usluga nisu povećavali od 2008. godine.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: , ,