Bezbolni porođaj sve traženiji

15. juna 2012. 058.ba

Bolnica - Foča

FOČA – U bolnici u Foči do sada je urađeno 12 % porođaja u epiduralnoj anesteziji. Svi porođaji su uredno protekli, sa odličnim perinatalnim ishodom (prosječna Apgar ocjena 9,3).

Sve pacijentkinje porođene u epiduralnoj anesteziji su otišle zadovoljne kući, bez komplikacija na obostrano zadovoljstvo njih samih i osoblja Ginekološko akušerskog odjeljenja.

U odnosu na ukupan broj „bezbolnih porođaja” prvorotke su bile zastupljene u 37% slučajeva, a višerotke (drugo i trećerotke) u 63% slučaja.

Veća procentualna zastupljenost višerotki se objašnjava činjenicom da je ova grupa porodilja imala „iskustvo u porođajnom bolu” i da su bile podrobnije informisane o prednostima bezbolnog porođaja.

Subjektivan stav porodilja koje su imale epiduralnu anesteziju tokom porođaja je da ovaj vid anestezijie ne samo da smanjuje bol tokom porođaja, već i skraćuje njegovo trajanje.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: