Naj bašta Zorice i Duška Samardžić

30.06.2012.

Zlatni cvijet

VIŠEGRAD – Najbolje uređenu baštu, odnosno dvorište, drugu godinu zaredom osvojili su Zorica i Duško Samardžić iz višegradskog naselja Bikavac.

Njima je na svečanosti, održanoj u petak veče, zlatni cvijet i skromnu nagradu uručila direktor Turističke organizacije Višegrad Olivera Todorović. Na ovoj svečanosti srebrni cvijet dobio je Dušan Javorac, za svoje etno dvorište u Višegradskoj banji, a bronzani cvijet Predrag Ristović iz naselja crnča.

Srebrni cvijet

Specijalna priznanja Turističke organizacije dobili su opština Višegrad, za uređenje javnih prostora, Zavod za zaštitu ženske djece i omladine na Okolištima, Rehabilitacioni centar „Vilina Vlas“ u Višegradskoj Banji, kafe plaži „Jaz“ u Međeđi, te knjižara Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva za najbolje uređen izlog.

Zahvaljujući na priznanju načelnik opštine Višegrad, Tomislav Popović je podržao ovu akciju, koja ima za cilj da Višegrad postane što privlačnija sredina, imajući na umu razvojne turističke planove.

Bronzani cvijet

-Pored toga što smo ove godine izdvojili znatno veća sredstva za cvijetne aranžmane opština će ove godine finansirati i uređenje oronulih fasada i popravke krovova na starijim stambenim objektima u gradu, što će bez sumnje uticati na ljepšu sliku Višegrada, naglasio je Popović.

Na ovoj svečanosti, koju Turistička organizacija Višegrad organizuje šesti put zaredom, priznanja je dobilo i 13 baštovana, za skladno uređene bašte i balkone.