Naj bašta Zorice i Duška Samardžić

30. juna 2012. 058.ba

Zlatni cvijet

VIŠEGRAD – Najbolje uređenu baštu, odnosno dvorište, drugu godinu zaredom osvojili su Zorica i Duško Samardžić iz višegradskog naselja Bikavac.

Njima je na svečanosti, održanoj u petak veče, zlatni cvijet i skromnu nagradu uručila direktor Turističke organizacije Višegrad Olivera Todorović. Na ovoj svečanosti srebrni cvijet dobio je Dušan Javorac, za svoje etno dvorište u Višegradskoj banji, a bronzani cvijet Predrag Ristović iz naselja crnča.

Srebrni cvijet

Specijalna priznanja Turističke organizacije dobili su opština Višegrad, za uređenje javnih prostora, Zavod za zaštitu ženske djece i omladine na Okolištima, Rehabilitacioni centar „Vilina Vlas“ u Višegradskoj Banji, kafe plaži „Jaz“ u Međeđi, te knjižara Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva za najbolje uređen izlog.

Zahvaljujući na priznanju načelnik opštine Višegrad, Tomislav Popović je podržao ovu akciju, koja ima za cilj da Višegrad postane što privlačnija sredina, imajući na umu razvojne turističke planove.

Bronzani cvijet

-Pored toga što smo ove godine izdvojili znatno veća sredstva za cvijetne aranžmane opština će ove godine finansirati i uređenje oronulih fasada i popravke krovova na starijim stambenim objektima u gradu, što će bez sumnje uticati na ljepšu sliku Višegrada, naglasio je Popović.

Na ovoj svečanosti, koju Turistička organizacija Višegrad organizuje šesti put zaredom, priznanja je dobilo i 13 baštovana, za skladno uređene bašte i balkone.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Slavko Heleta

Slavko Heleta, novinar iz Višegrada,

Njegove priloge i emisije možete slušati u programu Radio Višegrada, a tekstove čitati na višegradskim internet portalima, te zvaničnom sajtu opštine Novo Goražde.
Član Redakcije časopisa "Dabar", Mitropolije dabrobosanske i glavni i odgovorni urednik časopisa za duhovnu i kulturnu prosvjetu "Soko", Dobrun.
Njegovu poeziju možete čitati na ličnom internet blogu slavkoheleta.blogspot.com.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Slavko Heleta

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , ,