Obilježavanje 69 godina Bitke na Sutjesci

Agencije - 06. juna 2012. 058.ba

Pododbora za obilježavanje Bitke na Sutjesci
FOČA – Godišnjica Bitke na Sutjesci, koja je vođena protiv njemačkog okupatora 1943. godine, biće obilježena ispred centralnog spomenika na Tjentištu u srijedu, 13. juna, pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srpske, u saradnji sa opštinom Foča i Nacionalnim parkom „Sutjeska“.

Godišnjica Bitke na Sutjesci biće obilježena u duhu antifašizma, koji, tradicionalno, baštini srpski narod, rečeno je danas u Foči na sjednici republičkog Pododbora za obilježavanje Bitke na Sutjesci.

„Obilježavanju će prisustvati i malobrojni učesnici ove herojske bitke, a imamo najavu dolaska autobusa sa predstavnicima SUBNOR-a iz Srbije i Crne Gore. Postoji i mogućnost dolaska delegacije SUBNOR-a Federacije BiH“, rekao je Srni predsjednik Pododobora za obilježavanje Bitke Velimir Dunjić.

Obilježavanje 69-godišnjice Bitke na Sutjesci počeće u 11.00 časova, svečanim polaganjem vijenaca na spomen-kosturnicu, gdje leže kosti blizu 4.000 izginulih antifašista.

Očekuje se da će se prisutnima obratiti neko od najviših predstavnika Vlade i Narodne skupštine Republike Srpske.

Poslije zvaničnog programa, na platou ispred centralnog spomenika Bitke na Sutjesci, biće održan kulturno-umjetnički program. Za posjetioce će biti otvorena vrata muzejske postavke Spomen-kuće na Tjentištu.

Bitka na Sutjesci, poznata i kao Peta njemačka ofanziva, jedna je od najslavnijih bitaka koje su u vrijeme Drugog svjetskog rata vođene na ovim prostorima. U njoj je izginulo više od 7.000 partizana.

Predstavnici SUBNOR-a Federacije BiH već deset godina odvojeno na Tjentištu obilježavaju Bitku na Sutjesci.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , ,