Zbog sednice stiže obezbeđenje sa Pala

Novosti.rs - R. Milović - 11. juna 2012. 058.ba

Nezadovoljni radnici u Rudom

Vanredno stanje pred ponovljenu 36. sednicu Skupštine opštine Rudo. Opoziciju će „braniti“ narod, a i jake policijske snage su spremne

RUDO – Mudrovanju u Rudom nikad kraja, a i blamaži ovdašnjih odbornika, takođe. Prekinuta pre nekoliko dana 36. sednica SO Rudo, nastaviće se u ponedeljak, ali ovoga puta u prisustvu privatnog obezbeđenja sa Pala. Oni će za ovu priliku koristiti i svoju TV kameru, pošto je ruđanska TV kamera prošli put propustila da snimi nemilu scenu kada je predsednika SO Rudo Dobrisava Milinkovića (DNS) vodom polio opozicioni odbornik Rato Rajak (SRS RS).

Razlog za „okupaciju“ lokalnog parlamenta leži u planu „pozicije“, sačinjene od devet odbornika SNSD, SP, DNS, SRS Vojislav Šešelj i nedavno isključenog iz stranke člana PDP, koji sada kao nezavisni odbornik treba da podrži izrežiranu smenu Ilije Lučića sa funkcije direktora Doma kulture. Lučić je posle konkursne procedure, od većine odbornika imenovan pre nekoliko meseci za direktora ove kulturne institucije. Uz to, pozicija namerava da smeni i Nadzorni odbor TV Rudo od tri člana, koji čine po jedan član „klana“ vladajuće i opozicione strukture i jedan Bošnjak. Namerava pozicija i da na svoj način rasporedi sredstva za kapitalne investicije i asfaltiranje nekih sokaka i putića, gde imaju svoje članstvo, mimo usaglašenih kriterijuma, utvrđenih na jednoj „pomirljivoj“ sednici, kada su se jedni drugim zakleli da će do oktobarskih izbora raditi u korist stanovnika Rudog, bez međusobnog trvenja i ekscesa u lokalnom parlamentu. A onda se očito, kao u pesmi „Garavog sokaka“, u sve umešao „neko treći“ da pokvari idilu.

Šta će doneti današnja sednica u Rudom, čiji početak je zakazan za 10 časova, sa 24 tačke dnevnog reda, ostaje da sačekamo i vidimo.

OPOZICIJA NA PRIPREMAMA

PRIPREMNI sastanak za sednicu održalo je u subotu i osam od ukupno 17 odbornika iz opozicije, kod graničnog prelaza Uvac, udaljenog od Rudog 15 kilometara. Nezvanično saznajemo da će i oni za sednicu dovesti svoje simpatizere, ili će se ovi samoorganizovati, kako se to već u nekoliko navrata događalo u prošloj godini.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , ,