Otvoren Akva park

02.07.2012.

Koncert Aleksandre Radović

FOČA – Sinoć je u Foči svečano otvoren Akva park. Na lokalitetu ušća Ćehotine u Drinu izgrađena su tri bazena: dječiji, rekreativni i olimpijski. Bazeni su građeni u protekle tri godine, finansirani su iz budzetskih sredstava opštine Foča u iznosu od 2.700.000 do 3.000.000 KM.

– Ovaj projekat  je ponos građana, em je održiv projekat koji vraća uložena sredstva, a ovo su građani Foče u najtežim tenucima isfinasirali iz budžeta, jer mi svake godine 33 posto budžeta izdvajamo za investicije. Ovo je održiva investicija, mi svaki dan ovde prodamo minimalno 1000 karata i uz prateće objekte očekujemo mjesečno oko 100 000 maraka. Ovo je zasluga građana Foče oni su to želili i oni ovo treba da koriste na pravi način – rekao je na otvaranju načelnik opštine Foča Zdravko Krsmanović.

Pored otvaranja Akva parka juče je u Foči otvorena i tursitička sezona.

– Mi smo se opredjelili da imamo dva događaja: otvaranje turističke sezone u Foči i ono je krenulo stvarno briljantno. Danas je bilo preko 140 čamaca samo na raftingu Tarom, a ovo je nadomještaj turističke ponude opštine Foče. Izgradnja Akva parka na neki način omogućava da rafting sa rijeke Tare bude produžen do centra grada i ovo je stvarno jedan objekat koji predstavlja za Foču ono što su dugo dugo očekivali i nisu ni sanjali da mogu doživiti – kaže Krsmanović i dodaje da trenutno u Akva parku radi dvadesetak ljudi i to uglavnom mladih sportista koji mogu naći budućnost u vodenim sportovima.

Nakon svečanog otvaranja Fočaci sa gostima iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske i drugih krajeva BiH, uživali su u dvočasovnom koncertu popularne beogradske pop pjevačice Aleksandre Radović koja je po ocu porijeklom iz Foče.

– Super je bilo. Meni je ovo drugi put da pjevam u Foči, prvi put je bilo na stadionu prilikom neke utakmice. Super je provod, lijepo sam dočekana i dobila sam titulu ambasadora Foče šta god to značilo divno je – kaže Radovićeva.

Svečanosti povodom otvaranja Akva parka nastavljaju se i danas, promocijom vodenih sportova. Rijekom Drinu između dva gradska mosta spustiće se kajakaši iz Zvornika,Goražda, Sarajeva i Mostara a na olimpijskom bazenu biće odigrana i vaterpolo utakmica između hercegnovskog Jadrana i Plivačke vaterpolo akademije iz Sarajeva. Svečanosti se završavaju večeras  promocijom kulinarskih specijaliteta sa područja opštine Foča i koncertom lokalnih kulturno-umjetničkih društava “Foča” i “Vila”.