Skakači donose medalje

Sreten Mitrović - 09. jula 2012. 058.ba

Dejan Mićević

ROGATICA – Članovi Skakačke sekcije Atletskog kluba „Rogatica“ idu ovih dana iz takmičenja u takmičenje. I što je važno, ostvaruju zapažene rezultate.

Sa prvenstva za starije juniore BiH, koje je održano na Sokocu, pionirka Željana Nešković (1999.godište) u disciplini 100 metara prepone osvojila je treće mjesto ibronzanu medalju. Njene vršnjakinje Biljana Rakić i Ivana Gogić u skoku u vis osvojile su peto, odnosno šesto mesto sa preskočenih 130 centimetara.

Na ovom takmičenju blistao je i junior Bojan Ašonja (1993.godište). Bacio je disk 40,20 metara i osvojio bronzanu medalju.

Skakači iz Rogatice bili su uspješni i na prvenstvu BiH za starije pionirke, koje je uz učešće 145 takmičara iz 19 BiH atletskih klubova održano na Olimpijskom stadionu „Koševo“ u Sarajevu.

Iako je na ovo takmiučenje išlo svega šest takmičara, vratili su se sa dvije medalje. Srebrenu osvojila je Biljana Rakić, a bronzanu Ivana Gogić sa preskočenih 130 centrimetara.

Ali, ovo nije i sve. Na Vidovdan, 28. juna, na Sokocu održan je tradicionalni pionirski atletski miting. U ekipi koja je branila boje opštine Rogaticabbilo je 23 takmičara od 4 do 15 godina starosti, Kući su se vratili sa čak 17 medalja, od čega 4 zlatne, 9 srebrenih i 4 bronzane.

Najvredniji rezultat atletičara ostvarila je Biljana Rakić u disciplini skok u vis sa preskočenih 140 centimetara, što je i njen lični rekord. Na ovom takmičenju za najmlađeg učesnika turnira proglašena je naša četverogodišnja Viktorija Nikolić, a za najtalentovaniju atletičarku Marija Gračanin, koje su kao i svi ostali naši atletičari otišli na Sokolac uz pomoć i materijalnu podršku Šumskog gazdinnsta „Sjemeć“.

Da godine nisu prepreka za bavljenje atletikom dokazuje trener skakača Dejan Mićević. Na ovih dana održenom drugom od četirti kola, veterana u klategoriji M-50 ubjedljivo je osvojio prvo mjesto u disciplini skok u vis sa preskočenih 170 centimetara. Ovaj uspjeh Mićevića je tim značajniji jer je izboren u vrlo jankoj konkurenciji veterana iz Federacije BiH, Srbije, Hrvatske, Crne Fore i Slovenije.

U ovoj ligi ostalo je da se održi još jedno, treće kolo – u Čakovcu (Hrvatska). Poslije, kaže Mićević, slijedi četvrto kolo – Balkanijada u Izmiru (Turska) gdje će Mićević imati veliki zadatak – da brani boje grada rogatica, Republike Srpske, BiH i zlatnu medalju sa prošlogodišnjeg prvensta Balkana koje je održano u slovenačkom Domžalu.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , ,