Infrastruktura mijenja lice grada

Opština Rogatica - 29. avgusta 2012. 058.ba

 

Zgrada bioskopa

ROGATICA – Pošto se i pored nesnosnih vrućina u ovim poznim avgustovskim danima jesen neumitno približava a sa njom i kraj građevinske sezone, u opštini sve više se intenziviraju radovi na realizacji projekata iz ovogodišnjeg Plana kapitalnih investicija. Saniraju se vodovodi, krpe rupe na asfaltu na skoro svim ulicama u gradu, stavljaju nove fasade na zgradama duž Ulice Srpske sloge, kao glavne u gradu, rekonstruiše i gradi nova javna rasvjeta, popravljaju seoski putevi.

Kako reče načelnik opštine Radomir Jovičić krpljenje rupa na asfaltu je uobičajena aktivnost svake godine i za to je u ovogodišnjem budžetu kroz kapitalne investicije planirano 6000 maraka, a radove izvodi „Romanijaputevi“ i oni se uspješno realizuju.

Fasade na stambenim zgradama hronični su poslijeratni problem grada. Zajednice etažnih vlasnika da ih dovedu u red nemaju sredstava, pa je opština kroz kapitalne investicije odlučila da okreči bar dio zgrada koje najviše doprinose ružnoj slici grada. Uz staru gimnaziju koja je već dobila novi izgled, tu je i zgrada kod stare pošte, kao jednoj od najstarijih u gradu. Urađeno je i „lice“ zgrade bioskopa, cijele zgrade bivšeg „Materijala“ i kućnog savjeta broj 15, poznatojoj kao Stevina zgrada, i ulazni podest Srednje škole sa ukupno nešto više od 900 kvadratnih metara površine, zašto je namijenjeno 33.000 maraka.

– Za sanaciju stare javne rasvjete prenošenjem sa drvenih na betonske stubove i izgradnju nove kod gradskog kupališta, u Zakuli, ulici Vase Pelagića, Čanovini, Rudom 2, na Stjenicama i kod Spomenika poginulim Srbima iz Goražda u Kukavicama utrošiće se 41.000 maraka. Radi se uglavnom o niskoj rasvjeti sa novim ekonomičnijim svjetiljkama, reče Jovičić.

Uz to, dodao je on, izgrađen je novi most u Zakomu i kod stare Pilane u Rogatici, izvršena sanacija ulica u naselju „Rudo“ 1 i popravljeno niz drugih infrastrukturnih objekata u šta je do sada iz budžeta opštine uloženo preko 560.000 maraka, što je više od 55 posto od ukupno planiranih za ovu godinu.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , ,