Izgorjeli kuća i šest pomoćnih objekata

Agencije - 16. avgusta 2012. 058.ba

Požar

ROGATICA – U požaru većih razmjera koji je danas izbio na širem rejonu sela Bereg, na graničnom dijelu opština Sokolac i Rogatica, prema prvim informacijama, izgorjeli su kuća i šest pomoćnih objekata.

U saopštenju iz Republičke uprave Civilne zaštite navodi se da je požar zahvatio suhu travu i nisko rastinje, da objekti bili nenastanjeni, a povrijeđenih i nastradalih nije bilo. Na gašenju požara angažovano je oko 70 pripadnika vatrogasnih jedinica iz Sokoca i Rogatice, te radnika šumskih gazdinstava (ŠG) „Romanija“ i „Sjemeč“.

Načelnik Područnog odjeljenja Civilne zaštite Sokolac je na licu mjesta, a u večernjim satima požarište će obići i pomoćnik direktora Republičke uprave Civilne zaštite. Na širem području mjesta Oparci, opština Bratunac, usljed jakog vjetra i visoke temperature vazduha, juče se ponovo aktivirao požar, koji je lokalizovan prije dva dana.

Republička uprava Civilne zaštite danas je, na zahtjev načelnika opštine Bratunac Nedeljka Mladenovića, zatražila angažovanje helikoptera Oružanih snaga BiH na ovom području. Na gašenju vatre za sada je angažovano 30 radnika ŠG „Drina“ i šest pripadnika Vatrogasne jedinice Bratunac sa naprtnjačama. Gašenje požara je otežano zbog nepristupačnog terena.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: