Izgorjelo deset hektara suve trave i rastinja

28.08.2012.

Požar

ROGATICA – Vatrogasci su večeras ugasili požar na području opštine Rogatica gdje je između sela Stjenice i Grivci izgorjelo deset hektara suve trave i niskog rastinja.

Pomoćnik starješine rogatičke Vatrogasne jedinice Risto Jevtić rekao je Srni da je u gašenju požara učestvovalo šest vatrogasaca sa dvije cisterne, kao i pripadnici preduzetničke jedinice “Stara Gora”, koje posluje u sastavu Šumskog gazdinstva “Sjemeć” iz Rogatice.

Prema njegovim riječima, danas je ugašen i požar koji je bio zahvatio hektar suve trave između Lužnice i Plješevićkog polja kod Rogatice, a vatra je u jednom momentu prijetila da zahvati stubove za električnu energiju.

On je napomenuo da je vatra ugašena uz pomoć mještana u mjestu Kukavice kod Rogatice gdje je gorjelo oko hektar suve trave.

Na području opštine Sokolac požar je u mjestu Bereg stavljen pod kontrolu, a požarna linija je duga oko šest kilometara, ali veliki problem predstavlja podzemni požar.

Referent za protivpožarnu zaštitu u sokolačkom Šumskom gazdinstvu “Romanija” Marinko Curević rekao je Srni da u gašenju požara učestvuju radnici ovoga gazdinstva, koji zbog nepristupačnog terena u naprtnjačama nose vodu na požarnu liniju i tako gase vatru.