Novi sjaj ljetne bašte

Sreten Mitrović - 16. avgusta 2012. 058.ba

Ljetna bašta

ROGATICA – Sve do posljednjih ratnih dešavanja za ljetnu baštu kao dio ugostiteljsko-turističke ponude važilo je mišljenje da joj nema ravne u pola Bosne i cijeloj Hercegovini.

Rat i poratne (ne) prilike umanjile su njen značaj i ljepotu i ona je sve više tonula i zarastala u korov. Zbog toga i nemara su je njeni vlasnici iz AD „Agrokombinat“ i stavili na doboš.

Kupio je je promućurni vlasnik modne kuće „Jasna“ Mišo Bojović sa akcionarima i ovih dana priveo namjeni. Sada je to objekat bolji nego što je ikad bio. Postao je stjecište i starih i mladih sugrađana, a sve je više i onih koji prolazeći kroz naš grad svraćaju u ovaj objekat u strogom centru grada tik uz magistralni put Podromanija – Rogatica – Ustiprača. Svi oni dive se novom izgledu bašte nakon renoviranja i adaptacije, ukusnoj opremi, usluzi i ostalim sadržajima koje nudi.

Vlasnik bašte sa imenom „Stefani“ Mišo Bojović reče da ima namjeru da to bude prava gradska kafana. Zasad je bez muzike kako bi gosti mogli mirno sjesti, popiti piće i razgovarati. Ako se na muziku i odluči, dodaje on, biće to muzika za dušu i uvce, a to će reći bez ozvučenja i visokih decibela.

U renoviranoj ljetnoj bašti zasad je zaposleno 7 uglavnom radnika „Jasne“, čije šivaće mašine, pegle i ostala oprema, zbog teškoća u obezbjeđivanju posla već duže vremena slabo ili nikako ne rade.

Ljetna bašta reče Bojović je i svojevrstan poklon gradu i sugrađanima pred krsnu slavu i dan opštine Preobraženje Gospodnje.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,