Otvorena prodajna izložba slika i grafika

Agencije - 14. avgusta 2012. 058.ba

Galerija u Rogatici

ROGATICA – U rogatičkoj Galeriji „Radenko Mišević“ večeras je otvorena prodajna izložba oko 40 umjetničkih slika i grafika čije su teme pejzaži, mrtva priroda i apstrakcije.

Izložene umjetničke slike nastale su na likovnoj koloniji u Rogatici ove i 2011. godine, kao i 60 crteža pedesetak osnovaca i učenika predškolskog uzrasta koji su nastali tokom ovogodišnje likovne kolonije.

Među autorima su i akademski slikar i kipar Danijela Novaković iz Rogatice, koja je Srni pojasnila da je izložila četiri djela, uglavnom portrete, asocijativni pejzaž, te portret Radenka Miševića, akademskog slikara koji je rođen i živio u Rogatici.

Amaterski slikar Slavica Janković rekla je Srni da je izložila ulje na drvetu ikonu Svetog Nikole, kao i ikonu Bogorodice koja je rađena starom tehnikom na platnu jajčanom temperom, posebnom bojom za ikone.

Izložba umjetničkih slika i grafika otvorena je povodom Preobraženjskih dana kulture, koji traju od 9. do 19. avgusta ove godine. Organizator izložbe je Centar za kulturu, a pokrovitelj opština Rogatica.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , , , ,