Prestižna regionalna likovna smotra

23. avgusta 2012. 058.ba

Međunarodno likovno saborovanje „Višegrad-Dobrun 2012“

VIŠEGRAD – Od 25. do 31. avgusta u Višegradu se održava 19. Međunarodno likovno saborovanje „Višegrad-Dobrun 2012“.

Prozivkom učesnika, u subotu, 25. avgusta u 19 časova – u Gradskoj galeriji Višegrad, zvanično počinje ovogodišnje 19. Međunarodno likovno saborovanje „Višegrad-Dobrun 2012“, potvrdio je idejni tvorac ove likovne maniofestacije, višegradski slikar Hadži Branko Nikitović, podsjetivši da su uspjeli zadržati epitet najmnogoljudnije i jedne od najprestižnijih regionalnih likovnih smotri.

Učešće na ovoj prestižnoj likovnoj smotri potvrdilo je 35 umjetnika iz Danske, Sjedinjenih Američkig Država, Belgije, Japana, Bugarske, Kanade, Srbije, Makedonije, Crne Gore i Republike Srpske.

Međunarodno likovno saborovanje „Višegrad-Dobrun 2012“

-Slikari, grafičari, vajari, keramičari i umjetnički fotografi stvaraće u Gradskoj galeriji, manastirima Dobrun i Dobrunska Rijeka, u Višegradaskoj Banji, kanjonima Drine i Lima, kod ćuprije na Drini, te u Andrićgradu, gdje 28. avgusta priređujemo poetski resital posvećen jubileju 120 godina od rođenja književnika i nobelovca Iva Andrića, pojasnio je Nikitović.

Međunarodno likovno saborovanje „Višegrad-Dobrun 2012“

Saborovanje se završava 31. avgusta, a organizaciju su pomogli opština Višegrad i preduzeće „Hidroelektrane na Drini“.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Slavko Heleta

Slavko Heleta, novinar iz Višegrada,

Njegove priloge i emisije možete slušati u programu Radio Višegrada, a tekstove čitati na višegradskim internet portalima, te zvaničnom sajtu opštine Novo Goražde.
Član Redakcije časopisa "Dabar", Mitropolije dabrobosanske i glavni i odgovorni urednik časopisa za duhovnu i kulturnu prosvjetu "Soko", Dobrun.
Njegovu poeziju možete čitati na ličnom internet blogu slavkoheleta.blogspot.com.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Slavko Heleta

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,