Razbuktava se šumski požar na teritoriji opštine Novo Goražde

31. avgusta 2012. 058.ba

Požar

NAJTEŽE NA TREBEŠKOM BRDU

NOVO GORAŽDE – Situacija sa šumskim požarima na području opštine Novo Goražde dodatno se iskomlikovala zbog pojačanog vjetra i velikih dnevnih temperatura, koje razbuktavaju vatrenu stihiju, potvrdio je načelnik ove opštine Dalibor Nešković.

-Vatra gori u Mjesnim Zajednicama Podkozara, Ustiprača i Trebeško Brdo. Najgora situacija je u Mjesnoj Zajednici Trebeško Brdo, na lokalitetu Zapljevac, oko repetitora Lokve, gdje požar prijeti da ugrozi povratnička sela i sam repetitor, naglasio je Nešković.

On dodaje da je neprekidno na terenu jedinica vatrogasne službe iz Novog Goražda, koja je uz dobrovoljnu pomoć kantonalne policije Bosansko – podrinjskog kantona Goražde i pripadnika Oružanih Snaga BiH djelimično lokalizovala ovaj šumski požar.

-Situacija oko gašenja je dodatno otežana zbog nepristupačnog terena i velikog broja neeksplodiranih minsko-eksplozivnih naprava i blizine minskih polja, zaostalih iz proteklog rata, upozorio je Nešković.

U gašenju šumskog požara učestvuju i mještani Mjesne zajednice Trebeško Brdo i okolnih sela.

Iz Novog Goražda upozoravaju da vatra prijeti da se proširi prema teritoriji opštine Čajniča, zbog čega je upućen apel za hitnu i dodatnu pomoć Oružanih Snaga BiH i Civilne zaštite Rerpublike Srpske u ljudstvu, gorivu, te angažovanju helikoptera za gašenje iz vazduha, jer se radi o nepristupačnom terenu.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Slavko Heleta

Slavko Heleta, novinar iz Višegrada,

Njegove priloge i emisije možete slušati u programu Radio Višegrada, a tekstove čitati na višegradskim internet portalima, te zvaničnom sajtu opštine Novo Goražde.
Član Redakcije časopisa "Dabar", Mitropolije dabrobosanske i glavni i odgovorni urednik časopisa za duhovnu i kulturnu prosvjetu "Soko", Dobrun.
Njegovu poeziju možete čitati na ličnom internet blogu slavkoheleta.blogspot.com.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Slavko Heleta

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: