Učesnici “Liciderskog srca” dolaze “ćirom”

21.08.2012.

Licidersko srce

VIŠEGRAD – Učesnici Četvrtog međunarodnog festivala “Licidersko srce” – dječiji umjetnički ansambli iz Španije, Poljske, Turske, Grčke, Mađarske, Kanade, Bjelorusije, Srbije i Republike Srpske stići će sutra starim vozom “ćirom” iz Mokre Gore u Višegrad.

Voz će stati kod manastira Dobrun, a onda će djecu i njihove vaspitače u Višegradu primiti načelnik opštine Tomislav Popović.

“Nakon razgledanja Mosta Mehmed-paše Sokolovića na Drini delegacija Festivala posjetiće štićenice Zavoda za zaštitu ženske djece i omladine na Okolištima, gdje će se upoznati sa njihovim životom i radom”, rekla je direktor Turističke organizacije Višegrad Olivera Todorović.

Ona je dodala da će biti organizovan i svečani defile glavnom višegradskom ulicom do Andrićgrada, gdje će biti održan cjelovečernji koncert.

“U toku koncerta prodavaće se liciderska srca, a dobijeni prihod biće uručen Zavodu za zaštitu ženske djece i omladine na dan krsne slave opštine – na Malu Gospojinu, 21. septembra”, rekla je Todorovićeva.

Na koncertu će učestvovati oko 200 članova folklora, kao i članovi KUD “Bikavac” iz Višegrada i “Alat – Svislajon” iz Trebinja.

Festival je otvoren juče u Užicu, a njegov karavan posjetiće i Novu Varoš, Bajinu Baštu, zatim planine Zlatibor i Zlatar, te Drvengrad režisera Emira Kusturice u Mokroj Gori.