Učesnici „Liciderskog srca“ dolaze „ćirom“

Agencije - 21. avgusta 2012. 058.ba

Licidersko srce

VIŠEGRAD – Učesnici Četvrtog međunarodnog festivala „Licidersko srce“ – dječiji umjetnički ansambli iz Španije, Poljske, Turske, Grčke, Mađarske, Kanade, Bjelorusije, Srbije i Republike Srpske stići će sutra starim vozom „ćirom“ iz Mokre Gore u Višegrad.

Voz će stati kod manastira Dobrun, a onda će djecu i njihove vaspitače u Višegradu primiti načelnik opštine Tomislav Popović.

„Nakon razgledanja Mosta Mehmed-paše Sokolovića na Drini delegacija Festivala posjetiće štićenice Zavoda za zaštitu ženske djece i omladine na Okolištima, gdje će se upoznati sa njihovim životom i radom“, rekla je direktor Turističke organizacije Višegrad Olivera Todorović.

Ona je dodala da će biti organizovan i svečani defile glavnom višegradskom ulicom do Andrićgrada, gdje će biti održan cjelovečernji koncert.

„U toku koncerta prodavaće se liciderska srca, a dobijeni prihod biće uručen Zavodu za zaštitu ženske djece i omladine na dan krsne slave opštine – na Malu Gospojinu, 21. septembra“, rekla je Todorovićeva.

Na koncertu će učestvovati oko 200 članova folklora, kao i članovi KUD „Bikavac“ iz Višegrada i „Alat – Svislajon“ iz Trebinja.

Festival je otvoren juče u Užicu, a njegov karavan posjetiće i Novu Varoš, Bajinu Baštu, zatim planine Zlatibor i Zlatar, te Drvengrad režisera Emira Kusturice u Mokroj Gori.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , , ,