Ugašen požar na Mirilovićima

23.08.2012.

Vatrogasci

VIŠEGRAD – Brzom intervencijom vatrogasaca, radnika Šumskog gazdinstva /ŠG/ “Panos” i pripadnika Civilne zaštite večeras je ugašen požar na Mirilovićima, koji se pojavio u ogradi seoskog groblja.

“Čim je vatra od osmatrača primjećena, angažovali smo vatrogasce sa dvije cisterne i ljudstvo za gašenje, jer je ovo požarište bilo vrlo blizu naseljenog mjesta Grad, koje je nadomak Višegrada”, rekao je načelnik opštine Tomislav Popović, koji je sa ostalima gasio vatru.

Direkotor ŠG “Panos” Milan Cvijetić potvrdio je da je i na drugi požar na Tetrebici poslata ekipa radnika šumarstva, koja će sa mještanima pokušati da “presječe” napredovanje vatrene stihije prema tri kuće u ovom mjestu.

“Nažalost ovo žarište će sačekati jutro, jer su prilazni putevi veoma loši, a sva pažnja je usmjerena na gašenje velikog šumskog požara na planini Sjemeću”, rekao je Cvijetić.

Na ovoj planini u selu Orahovcima, Solilima i Kočarimu pod plamenom je oko 15 hektara borove šume i niskog rastinja, a borbu sa stihijom vodi oko 100 vatrogasaca, radnika i pripadnika Civilne zaštite.