Vatra se širi prema Iveru

Agencije - 30. avgusta 2012. 058.ba

Vatra

VIŠEGRAD – Radnici Šumskog gazdinstva „Panos“ iz Višegrada pojačali su mjere opreza na graničnoj liniji selo Tetrebica – Bunar – Stolac, nakon probijanja protivpožarnih barikada na planini Tari kod sela Oštrelj i širenja vatre kanjonom Belog Rzava prema Iveru.Na ovoj liniji radnici „Panosa“ dežuraju već sedam dana od kako je vatrena stihija iz Srbije prešla na teritoriju Republike Srpske.

„Raskopali smo zemlju i stvorili prepreke vatri, a za koji sat očekujemo dolazak prizemnog požara do nas. Vjerujem da ćemo uspjeti da spriječimo vatru da se dalje ne širi“, rekao je direktor „Panosa“ Milan Cvijetić.

On kaže da bi bilo veoma opasno da se vatra probije na selo Stolac koji djeli granična linija i proširi na Bijelu, Veletovo i Staniševac na teritoriji Srpske.

Pepeo, koji se širi sa Tare izazvan bacanjem vode iz aviona na požarišta, prekrio je pogranična sela sa Srbijom Bijelu i Veletovo. „Pepeo se bijeli na pokošenim livadama kao prvi snijeg“, rekao je Dragiša Andrić iz Veletova.

Oblaci dima i pepela su razastrti i po selima Crnčići, Jelašci i Dubovo, dok je u Višegradu otežano disanje zbog prevelike količine ugljen-dioksida u vazduhu, a i građani se žale na glavobolje.

Do sada se nije oglasila nijedna ekološka organizacija niti je ko mjerio količnu štetnih gasova u vazduhu.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , ,