Vatra se širi prema planini Sjemeć

Agencije - 23. avgusta 2012. 058.ba

Požar

VIŠEGRAD – U selu Orahovci kod Višegrada danas je buknuo požar koji se ubrzo proširio prema naseljenim mjestima Pretiša i Kočarim.

Vatrogasci pokušavaju da lokalizuju požarište i spriječe da vatra prodre prema kućama i seoskoj džamiji, rekao je pripadnik Teritorijalne vatrogasne jedinice Dragan Timotijević.

Požar je, u međuvremenu, iz niskog prerastao u visoki, a vatra se prenijela u krošnje borova i širi se prema naseljima Kočarim i Solila.

Direktor Šumskog gazdinstva „Panos“ Milan Cvijetić apelovao je da se pripadnici Civilne zaštite i građani uključe u gašenje požara koji može prerasti u vatru širokih razmjera.

Cvijetić je zajedno sa načelnikom opštine Višegrad Tomislavom Popovićem pozvao građane koji žele da gase vatru da se hitno jave pred upravu ŠG „Panos“. On im je obećao dnevnicu od 40 KM.

Cvijetić je upozorio da je situacija veoma ozbiljna i da požar može zahvatiti velika prostranstva na planini Sjemeć.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , , , ,