36. Savezni festival guslara 2012. godine

Savez guslara Srbije - 20. septembra 2012. 058.ba

Guslari

ROGATICA – 36. Savezni festival guslara održaće se 22. (subota) i 23. (nedelja) septembra u Rogatici. Domaćin je Savez guslara Republike Srpske. Učestvuje 40 najboljih guslara iz tri saveza: saveza Dušanovo Carstvo – CG, saveza Republike Srpske i Saveza guslara Srbije.

Takmičari iz Srbije koji su stekli pravo učešća na 36. festivalu na osnovu plasmana na Republičkim festivalima u 2012. godini, prijave treba da dostave najkasnije do 25. avgusta 2012. godine sekretaru Saveza guslara Srbije.

Prijava treba da sadrži jednu rimovanu i jednu ne rimovanu pesmu, ispisane isključivo štampanim ćiriličnim slovom.

Prijave dostaviti na E-mail: savezguslarasrbije@gmail.com ili preporučenom pošiljkom na adresu: Mirjana Ivanović, ul. Srećka Petrovića br. 1, 34000 Kragujevac

Prijavljivanje guslara – Propozicije

član 11.
Guslari koji ispunjavaju i prihvataju uslove ovih propozicija dužni su da dostave prijavu (prilog 1) za učešće na festivalu najkasnije 30 dana pre održavanja istog, predsedniku svoga društva, pa u koliko su prijave u skladu sa članom 12, 13, 21 i 22 ovih propozicija, dostavlja ih uz propratni akt organizatoru festivala – sekretaru…

član 12.
Prijava mora sadržati: naziv društva, puno ime i prezime guslara, adresu, telefon, pun naziv i ceo tekst pesama sa kojima će guslar nastupati u polufinalu i finalu festivala. Tekstovi moraju biti otkucani ili čitko napisani ćiriličnim pismom hemijskom olovkom. Nekompletne i nepotpune prijave i prijave koje nisu dostavljene u propisanom roku ne mogu se prihvatiti.

član 14.
…Takmičenje na saveznom festivalu održava se dva dana i to na polufinalu i finalu.

član 17.
U polufinalu saveznog festivala nastupaju 40 guslara i to: deset prvoplasirana sa prethodnog saveznog festivala i po 10 najbolje plasiranih sa poslednjih republičkih festivala. Ukoliko se ne prijave svi finalisti iz prethodnog stava određuju se sledeći po redu sa rang liste saveznih, odnosno republičkih finalista.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , ,