Skakačice u borbi za slatkiše

20.09.2012.

Atletski klub Rogatica - skakači

ROGATICA – Gdje god se pojave i sa kog god takmičenja dođu skakačice Skakačke sekcije Atletskog kluba Rogatica obraduju dobrim rezultatima.

Tako je bilo i na Nestle atletskoj ligi 2012. čije je kvalifikaciono takmičenje za pionire prošlog vikenda održano u četiri grada u BiH – Banja Luka, Zenica, Sarajevo i Tuzla.

Naše predstavnice u konkurenciji mlađih i starijih pionirki takmičile su se u Sarajevu, gdje se, kako reče njihov trener Dejan Mićnjević, okupilo oko 600 takmičara.

I u tako jakoj konkurenciji postigle su zapažene rezultate. U disciplini skok u vis mlađa pionirka Ivana Gogić preskočila je 134 centimetra. Osvojila je prvo mjesto i plasman na finalno takmičenje.

Na finalno takmičenje, koje će se u naredni utorak, 25. septembra, održati, takođe, u Sarajevu, na olimpijskom stadionu „Koševo“, plasirala se i starija pionirka Biljana Rakić osvojivši drugo mjesto skočivši u vis 140 centimetara.

Gogićeva i Rakićeva boriće se za prestiž najboljih u svojoj konkurenciji i vrijedne nagrade poznatog proizvođača slatkiša i neskafe „Nestle“, čije je sjednište u Švajcarskoj, a poslovne jedinice ima širom svijeta, pa i BiH.