Turistička ponuda predstavljena na Međunarodnom sajmu turizma

27. septembra 2012. 058.ba

Sajam turizma Novi Sad

VIŠEGRAD – Danas se obilježava Svjetski dan turizma, 27. septembar, koji se proslavlja još od 1979. godine.

U sklopu svojih redovnih aktivnosti Turistička organizacija Višegrada radno proslavlja Svjetski dan turizma. U okviru 45. Međunarodnog sajma turizma “Lorist” u Novom Sadu, TO Višegrad je danas o okviru štanda Turističke organizacije Republike Srpske predstavila najnoviju turističku brošuru Višegrada „Otkrijmo Drinu” u kojoj je predstavljena konkretna turistička ponuda Višegrada na rijeci Drini.

Na ovogodišnjem sajmu turizma učestvuje 160 izlagača koji će posjetiocima pružiti šaroliku turističku ponudu i destinacije u Vojvodini i Srbiji i osam evropskih zemalja: Austrije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Republike Srpske, Slovenije, Mađarske i Makedonije.

Svjetski dan turizma obilježava se svake godine sa idejom da se međunarodna zajednica podsjeti na važnost turizma u socijalnoj, kulturnoj, političkoj i ekonomskoj sferi. Ovaj događaj skreće pažnju na glavne teme i izazove koje sadrže Milenijumski ciljevi UN i ukazuje na koji način sektor turizma doprinosi njihovom ostvarenju.

Glavni cilj Svjetskog dana turizma je razvijanje svjesti međunarodne zajednice o važnosti turizma i njegovih kulturnih, društvenih, političkih i ekonomskih vrednosti.

Svake godine UN pozivaju ljude svih uzrasta i porijekla da se uključe u proslavu, na određenu temu koju definiše Generalna skupština UN na preporuku Izvršnog savjeta UNWTO i uz preporuku generalnog sekretara.

Tema ovogodišnjeg Svjetskog dana turizma je „Turizam i obnovljivi izvori energije“. Cilj ovogodišnje teme je da istakne ulogu turizma u boljoj energetskoj budućnosti svijeta u kojoj cijela populacija ima pristup savremenim, efikasnim i dostupnim energetskim izvorima.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , , ,