Vatrom opkoljeno selo Mali Stolac

Agencije - 03. septembra 2012. 058.ba

Požar

VIŠEGRAD – Vatrenom stihijom opkoljeno je selo Mali Stolac na granici Srbije i Republike Srpske, a u gašenju požara učestvuje oko 300 pripadnika policije, vojske, civilne zaštite i vatrogasaca, javlja dopisnik Srne sa lica mjesta.Požar se približio na desetak metara od kuće Radana i Leke Spasojevića u Malom Stocu na srbijanskoj strani, pa se ulažu veliki napori da se spase kuća i pomoćni objekti.

Vatra, koja se nošena vjetrom i dalje širi prema selima Veletovo i Bijela u višegradskoj opštini, rasplamsala se večeras oko 19.00 časova u mjestu Mali Stolac na 1.100 metara nadmorske visine, gdje je probila lanac odbrane od strane Srbije.

U Malom Stocu na srbijanskoj strani žive samo četiri starca, a na strani višegradske opštine žive tri starice i jedan starac.

Deset dana oko tridesetak radnika Šumskog gazdinstva „Panos“, vatrogasaca i Civilne zaštite odolijevalo je vatrenoj stihiji na potezu Tetrebica – Bunar – Bela lipa, sprečavajući vatru da se proširi na teritoriju višegradske opštine.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , , ,