Cicibani perspektiva naše atletike

Sreten Mitrović - 04. октобра 2012. 058.ba

Atletsko prvenstvo Sokolac 2012

ROGATICA – Da atletika kao kraljica sporta u  gradu i opštini Rogatica ima sjajnu perspektivu pokazalo je pojedinačno pionirsko prvenstvo Republike Srepske za 2012. koje je prošlog vikenda u organizaciji Atletskog saveza Republike Srpske i Atletskog kluba „Borac“ održano u Banja Luci.

Opštinu Rogatica predstavljalo je 22 takmičara uzrasta od 5 do 15 godina iz Atletskog kluba „Rogatica“. Kući su se vratili sa sedam medalja, od čega tri srebrene i četiri bronzane.

Kako reče trener u Atletskom klubu Dejan Mićević, koji je bio i vođa puta, srebrenu medalju u konkurenciji cicibana (djeca rođene 2001. i mlađa) osvojio je Ilija Đurić u bacanju kugle hicem od 8,02 metara. Sa srebrom se okitila i mlađa pionirka Ivana Gogić u skoku u vis preskočivši 135 centimetara i starija pioniorka Biljana Rakić, takođe, u skoku u vis sa ličnim rekordom od 145 centimetara.

Bronzane medalje donijeli su cicibani Njegoš Janjić u skoku u vis preskočivši 100 centimetara, Tijana Petrović u bacanju kugle hicem od 5,20 metara, Marta Jagodić u bacanju loptice (250 grama) hicem od 14,64 metara i mlađi pionir Marko Nešković u bacanju kugle.

Mićević ističe i posebno priznanje koje je dobila cicibanka Marija Gračanin. Kao najmlađi učesnik prvenstva ona se takmičila u trci na 60 metara, skoku u dalj i štafeti 4h50 metara.

Prevoz mladih atletičara i ovoga puta, naglašava Mićević, obezbjedilo je Šumsko gazdinstvo „Sjemeć“ luksuznim „Autohercovim“ autobusom. U autobusu kao gosti išli su i atletičari Sokoca okupljeni u AK „Glasinac“ što je još jedan dokaz prisne saradnje atletičara dva susjedna grada i opština.

Podršku atletičarima za odlazak na prvenstvo pružilo je i DOO „Mineks“ iz Rogatice i hotel „Vidović“ iz Banja Luke.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: ,