Izraelski novinari u posjeti turističkim atrakcijama Višegrada i Foče

04.10.2012.

Izraelski novinari u Višegradu

VIŠEGRAD, FOČA – U okviru zajedničke saradnje sa Turističkom organizacijom Srbije, Turistička organizacija Republike Srpske/TORS organizovala je studijsko putovanje za novinare iz Izraela, koji su na svom sedmodnevnom putovanju obišli turističke destinacije Srbije i istočne Republike Srpske.

Novinari su boravili u Republici Srpskoj 02. i 03. oktobra, i to u Višegradu i Nacionalnom parku „Sutjeska“. Ovom prilikom članovima Udruženja novinara iz Izraela, koji su predstavnici namjensko-stručnih izraelskih magazina, predstavljene su atrakcije od interesovanja za izraelske posjetioce. U okviru posjete novinari su obišli Andrićgrad, most na Drini, Gradsku galeriju, Spomen učionicu Ive Andrića, Višegradsku banju, manastir Dobrun, Nacionalni park „Sutjesku“, prašumu Perućicu te turistički kompleks „Brioni“.

Ovaj zajednički projekat studijskog obilaska turističkih ljepota Srbije i Srpske je značajan korak ka promociji regionalnog turističkog proizvoda dvije zemlje, koji povezuje područje zapadne Srbije i istočne Republike Srpske. Oslanjajući se na značajno kulturno-istorijsko i prirodno nasljeđe, ovo područje predstavlja konkretan regionalni turistički proizvod sa posebnom turističkom ponudom koja se ogleda u povezivanju uskotračnom prugom, plovidbom Drinom sa ostalim pratećim turističkim sadržajima.

Dvodnevna studijska posjeta izraelskih novinara u okviru Republike Srpske je realizovana uz podršku opštinskih turističkih organizacija Višegrad i Foča, i Nacionalnog parka „Sutjeska“.