Ljubavna pjesma nastala na času

24.11.2012.

Mali kompozitor - Milica i Sara

FOČA – Kada je inspirisana ljubavlju učenica Milica Ivanović sa koleginicom Sarom Bokonjić na času u fočanskoj Muzičkoj školi napisala stihove pjesme “Daj mi čitav svijet”, nije ni slutila da će im ona vrlo brzo donijeti prvi uspjeh u svijetu muzike.

Zahvaljujući ovoj melodiji, za koju su same komponovale muziku, Sara i Milica pobijedile su na festivalu dječijeg muzičkog stvaralaštva “Mali kompozitor – Banjaluka 2012”.

– U Banjaluci nam je bilo divno, stekle smo nova prijateljstva, a sa najvećim konkurentima smo postale prijatelji. Festival i organizacija su vrhunski, zahvaljujemo svima koji su za nas glasali – utisci su Sare i Milice.

Ove učenice osmog razreda OŠ “Sveti Sava” i petog razreda Muzičke škole u Foči kažu da su očekivale dobar plasman na festivalu, ali pobjedu nisu ni sanjale.

– Nismo očekivale da ćemo biti najbolje, jer je konkurencija bila baš jaka. Iznenadile smo se kada su nas prozvali i saopštili da je naša pjesma pobjednička – priča Milica, koja je inspiraciju za pjesmu pronašla u ljubavi.

– Pjesma je balada, a ljubav mi je bila inspiracija, jer sam zaljubljena pa je to sve imalo odraza. Na času sam napisala refren pjesme. Kada smo čule za festival, jedan od nastavnika nam je predložio da napišemo pjesmu kad već imamo refren. Trudile smo se zajedno, dugo nam je trebalo, jer teško je napisati i uraditi sve. Izmijenile smo melodiju, poslale pjesmu i prošle – priča Milica, dodajući da je najteže bilo komponovanje.

– To je teško i zahtjevno, oduzima puno vremena, ali najvažnije je imati maštu i inspiraciju – dodaju pobjednice, ističući da će im uspjeh na festivalu značiti mnogo i u budućim muzičkim koracima.

Trema

I Milica i Sara priznaju da su nastupajući na festivalu, i pored sigurnosti i znanja, imale tremu.

– Bilo je treme, čak sam zaboravila jedan detalj u koreografiji, ali izvukle smo se – kaže Milica.

Obje su istakle da ih je u svemu najviše podržao profesor Veljko Mastilo, koji im je, kako kažu, pomogao da pobjedničku pjesmu snime u studiju.