NATO je Čajniču donirao mašinu za čišćenje snijega

01.11.2012.

Harald Hiorth u Čajniču

ČAJNIČE – Zamjenik komandira NATO štaba Sarajevo, brigadir Harald Hiorth u srijedu je sa svojim saradnicima posjetio Čajniče i ovoj Opštini donirao mašinu za čišćenje snijega, koja je ovom mjestu od velikog značaja i koristi za predstojeći zimski period.

– “Naša namjera je bila da uručimo, odnosno poklonimo ovu mašinu jednoj od Opština u BiH,a kojoj je zaista potrebna. U kontaktu sa čelnicima iz Opštine Čajniče, zaključili smo da je ovom mjestu neophodna jedna ovakva mašina i sada smo ovde, kako bi završili proces primopredaje uz svu potrebnu dokumentaciju i da tako ovu mašinu zvanično damo na korištenje ovoj Opštini”, istakao je u Čajniču brigadir NATO-a Harald Hiorth.

Harald Hiorth u Čajniču

Udaljenost Opštine Čajniče od svih većih i glavnih centara, dodatno je kumovala ovoj donaciji NATO-a.

– “Glavna misija NATO-a jeste da pruža sve vrste pomoći u BiH, kako bi ova zemlja postala sposoban kandidat za članstvo u NATO-u. S obzirom da mi imamo viška opreme koju više ne koristimo, ideja nam je bila, da se ista na neki način pokloni manjim Lokalnim zajednicama, koje su prilično udaljene od većih centara. Uvjerili smo se da je jedna od tih i Opština Čajniče i da će joj ova mašina biti od velike koristi”, naglašava brigadir.

Zahvalnost NATO-u na ovoj donaciji Opštini Čajniče, izrazio je načelnik Branko Roljić.

– “S obzirom na konfiguraciju terena i nadmorsku visinu, po čemu je specifična Opština Čajniče, ova mašina nam je izuzetno dobro došla. Prije svega nam je potrebna na raščišćavanju uskih puteva do udaljenih sela. Kamo sreće, da smo ovu mašinu imali prošle godine, kada nas je zadesila jaka zima i kada smo proglasili vanredno stanje zbog snijega. Ovom prilikom se zahvaljujem NATO savezu i ambasadi Norveške na ovoj značajnoj donaciji”, kaže načelnik Branko Roljić.