Slovenački turisti zainteresovani za Andrićgrad

25.11.2012.

Andrićgrad noću

ANDRIĆGRAD – Slovenački turisti po broju posjeta Republici Srpskoj zauzimaju treće mjesto, a poslije Jahorine najviše su zainteresovani za posjetu Andrićgradu, rekla je Aleksandra Trifković, pomoćnik ministra za turizam i ugostiteljstvo Republike Srpske.

Ona je navela da Slovenci čine 11 odsto od ukupnog broja turista koji su prošle godine posjetili Srpsku.

Trifkovićeva je večeras prisustvovala promociji turističke ponude Srpske u Ljubljani, koju je organizovala Turistička organizacija Republike Srpske u saradnji sa lokalnim zajednicama.

“Prezentovali smo zimsku ponudu ali i druge oblike turizma koji su Republiku Srpsku predstavili kao jedinstvenu i zanimljivu. To su svakako Andrićgrad, Banjaluka, kao i banje Vrućica i Laktaši”, rekla je Trifkovićeva.

Ona je navela da su prezentaciji prisustvovali i predstavnici više od 10 turističkih organizacija koje već u ponudi imaju turističku ponudu Republike Srpske ili trenutno ugovaraju neke od aranžmana sa našim agencijama.

Predstavljanju turističke ponude Srpske u glavnom gradu Slovenije prisustvovao je i Ambasador BiH u Sloveniji Slavko Puljić.

Slična prezentacija održana je i juče u Zagrebu, a prisustvovao joj je i ministar trgovine i turizma Republike Srpske Bakir Ajanović.