Spomenik po mjeri

Sreten Mitrović - 26. новембра 2012. 058.ba

Spomenik Milošu Stanaru

ROGATICA – Živimo u vremenu kad se mnogi takmiče u izgradnji grobnih spomenika. Ide se dotle da se neki i zadužuju na duži period da bi u groblju imali što skuplji spomenik svojim najmilijim.

Da tako nisu mislili i radili naši stari dokaz smo našli u najstarijem srpskom groblju na Matinom Brdu. Milošu Stanaru, koji je kao žandarm preminuo 8.1.davne 1926. neko (nema podataka ko i kada) podigao je spomenik koji sigurno nije puno koštao a i sada je impozantan i izaziva divljenje.

Jednostavno, odvaljen je komad sedre, do koje se u ovim krajevima lako može doći, i uz malo građevinskog truda eto spomen obilježja, kažu mnogi koji vide ovo spomen-obilježje.

Možda bi Milošev spomenik mogao biti primjer i ovovremenskim generacijama koje za spomenike najmilijim troše pare mimo mjere, pa nerijetko i trenutne mogućnosti.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: ,