Turistička ponuda izazvala veliko interesovanje Slovenije i Hrvatske

26.11.2012.

Prezentacija Višegrada u Zagrebu

VIŠEGRAD – Turistička organizacija Republike Srpske uz pokroviteljstvo Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske je u periodu 21.-22.11.2012. organizovala prezentaciju turističke ponude najznačajnijih turističkih destinacija i proizvoda Republike Srpske, kao i prezentaciju tradicionalne gastromonske ponude.

Promociji u Zagrebu prisustvovao je i ministar trgovine i turizma u vladi RS Bakir Ajanović, koji je pored ostalog istakao i da turisti iz Hrvatske zauzimaju drugo mjesto od ukupnog broja turista koji su posjetili RS. Predstavnici više turoperatora pokazali su veliko interesovanje za Jahorinu, gdje su česti gosti, a najveće iznenađenje bio je kompleks Andrićgrad.

Prezentaciji u Ljubljani prisustvovali su ambasador BiH u Sloveniji Slavko Puljić i pomoćnik ministra trgovine i turizma RS Aleksandra Trifković. U svom uvodnom izlaganju ona je navela da Slovenci čine 11% od ukupnog broja turista koji su prošle godine posjetili RS.

Prezentacija Višegrada u Zagrebu

Na prezentacijama su prikazani novi promotivni filmovi i prezentacije turističkih organizacija Istočno Sarajevo, Banje Luke, Laktaša, Višegrada, te zdravstveno turističkog centra Banja Vrućica.

Pored prezentacija održani su i poslovni susreti gdje je najavljena i konkretna saradnja s turoperaterima iz Hrvatske i Slovenije, koji su najavili nove turističke programe za posjetu destinacijama u Republici Srpskoj u toku iduće turističke sezone.

Najveće interesovanje svih prisutnih turoperatora bilo je za posjetu Višegradu, odnosno Andrićgradu, kao i vožnju uskotračnom prugom i krstarenje rijekom Drinom.

Na svim prezentacijama, pored gastronomske tradicionalne ponude, služili su se i sokovi „Biorevolucija“ firme „Andrićgrad“, kao i program slatkiša firme „Adria“ iz Višegrada.