Nakon Otave slike Hadži Branka Nikitovića i u Torontu

17. decembra 2012. 058.ba

Izložba u Torontu

SLIKE SRPSKIH UMJETNIKA GRUPE “6h5”

VIŠEGRAD – Šest istaknutih Srpskih umjetnika okupljenih oko grupe „6h5“, nakon ambasade Srbije u Otavi, od 20. decembra izlaže svoje radove u generalnom Konzulatu Republike Srbije u Torontu. Otvaranje izložbe će pratiti stihovi Radovana Gajića.

Grupu „6h5“ pored Hadži Branka Nikitovića iz Višegrada čine slikari iz Srbije Veljo Mihajlović, Olgica Stefanović, Branislav Marković i Vladimir Stjepanović, kao i Đuro Lubarda, slikar porijeklom iz Goražda, koji već drugu deceniju živi i stvara u Kanadi.

Svaki od šest slikara iz ove grupe na izložbi se predstavlja sa po pet slika. Nikitovićeve slike, pod radnim nazivom „Rapsodija višegradske na Drini ćuprije“, tematski su vezane za čuveni višegradski most, koji se od 2007. godine nalazi na UNESKO-voj listi svjetske kulturne baštine, i posvećene su jubileju 120 godina od rođenja književnika i nobelovca „Iva Andrića.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Slavko Heleta

Slavko Heleta, novinar iz Višegrada,

Njegove priloge i emisije možete slušati u programu Radio Višegrada, a tekstove čitati na višegradskim internet portalima, te zvaničnom sajtu opštine Novo Goražde.
Član Redakcije časopisa "Dabar", Mitropolije dabrobosanske i glavni i odgovorni urednik časopisa za duhovnu i kulturnu prosvjetu "Soko", Dobrun.
Njegovu poeziju možete čitati na ličnom internet blogu slavkoheleta.blogspot.com.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Slavko Heleta

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,