Novo lice hotela „Borike“

Sreten Mitrović - 18. decembra 2012. 058.ba

Hotel Borike

ROGATICA – Radnici DOO „Hidrolet“ iz Rogatice privode kraju građevinske radove na rekonstrukciji hotela „Borike“ na Borikama. Kad budu završeni, a direktor građevinara Sretko Stanišić reče da će to biti najdalje do predstojeće Nove godine, ovaj poznati ugostiteljsko-turistički objekat koji je u sastavu „Planinskog dobra“ iz Nevesinja – DOO „Borike“, osim što konstrukciono zadržava stare konture, sve ostalo dobiva novo.

Tu je novi limeni krov zelene boje okolnih borova produžen na ljetnu terasu, produžene ulazne stepenice sa stazom za invalide i novom nadstrešnicom na ulaznim vratima. Rekonstruiše se i svih 14 soba sa 35 ležaja, apartman i svi ostali prateći sadržaji – restoran sa šankom, kuhinja, aperitiv-bar, salon, lovačka soba, mokri čvorovi, kotlovnica.

Sve je učinjeno da ovaj objekat okružen vitkim i visokom borovima podignut 1974. dobije na funkcionalnosti i atraktivnosti. Sa tim atributima on će, nadaju se njegovi finansijeri, ponovo biti mjesto za odmor i rekreaciju, poslovne sastanke, seminare, pripremu sportskih ekipa i školu prirode uz ono što mnogi drugi nemaju – vožnju fijakerom ljeti i sankama zimi i jahanje konja iz jedinog privrednog stogodišnjaka u našoj opštini, ergele „Borike“ koja je osnovana davne 1903. godine.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,