Podrška razvoju turizma

SRNA - Radoje Tasić - 22. februara 2013. 058.ba

Matrik Mun u Višegradu

VIŠEGRAD – Ambasador SAD u BiH Patrik Mun rekao je danas da Višegrad ima veliku razvojnu šansu u oblasti turizma, potvrdio je portparol načelnika ove opštine Zdravko Žuža.

Žuža je naveo da Mun pri tome misli na most Mehmed-paše Sokolovića, Andrićgrad, turistički voz „ćiru“ i vjerske objekte velike istorijske vrijednosti.

On je, nakon sastanka sa američkim ambasadorom na kome su učestvovali i predsjednik Skupštine opštine Suljo Fejzić i šef kabineta načelnika Neđo Savić, rekao da je Mun veoma zadovoljan političko-bezbjednosnom situacijom u Višegradu, jer se tako stvaraju uslovi za razvoj te opštine i neometan i samoodržav povratak.

„Stekao sam utisak da je Mun bio zadovoljan ovim razgovorom i da je dobio sve relevantne informacije o ukupnoj situaciji u opštini“, dodao je Žuža.

On je naglasio da je amaričkom ambasadoru predočeno da ne postoje bilo kakve prepreke za strana ulaganja u ovu opštinu.

Zbog ranije preuzetih obaveza načelnik opštine Višegrad Slaviša Mišković nije prisustvovao ovom sastanku.

Mun nije davao izjave medijima.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , ,