Uručeni certifikati novoizabranim članovima savjeta mjesnih zajednica

Zoran Janković - 18. februara 2013. 058.ba

Članovi MZ Rogatica

ROGATICA – Predstavnici Opštinske izbore komisije Rogatica danas su uručili certifikate članovima savjeta mjesnih zajednica izabranim na nedavno provedenim izborima u Rogatica. Izabrano je ukupno 69 narodnih predstavnika: u 11 mjesnih zajednica ruralnog dijela opštine po 5 članova, dok je u dvije gradske mjesne zajednice izabrano po 7 članova savjeta mjesnih zajednica.

Izbori su provedeni po novom zakonu, protekli su u apsolutnom redu, ni na jednom biračkom mjestu nije bilo ni najmanjih problema, a niko Opštinskoj izbornoj komisije nije dostavljao ni žalbe niti prigovore.

Članovi savjeta sada su u obavezi da održe konstitutivne sjednice na kojima će, izabrati predsjednike savjeta. Predsjednici se biraju natpolovičnom većinom od ukupnog broja izabranih članova savjeta. Krajni rok za konstituisanje je 20. mart, a Opštinska izborna komisija nudi svaku moguću pomoć da se i ovaj dio posla završi kvalitetno.

Članovi MZ Rogatica

Novoizabranim članovima savjeta na izboru je čestitao načelnik opštine Tomislav Puhalac rekavši:

„Iako smo bili pioniri u ovom načinu biranja predstavnika mjesnih zajednica posao smo obavili demokratski, uspješno i dostojanstveno. Vi ste sad zaista reprezentativni predstavnici svojih mjesnih zajednica i moji budući saradnici. Najbolje znate probleme dijelova grada i naselja iz kojih dolazite, kandidujte ih prema Opštini pa ćemo skupa da ih rješavamo. Za predsjednike izaberite najoperatvije između sebe, učinite i to na demokratski način, dogovarajte se dok ne dođete do optimalnih rješenja. Drago mi je da vidim kako se radi o mladim ljudima, jer mladi ljudi su progresivniji i energičniji. Morate znati i to da Administrativna služba i vladine institucije i nevladine organizacije i svi drugi vole da sarađuju sa kooperativnim naseljima, tamo gdje se vidi da je i stanovništvo samo zainteresovano da rješava svoje probleme. Zato ne čekajte da neko dođe vama, nego vi pravite prve korake kad vam je nešto potrebno“ rekao je načelnik opštine Rogatica Tomislav Puhalac i poželio uspješan rad budućim predsjednicima i savjetima mjesnih zajednica.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,