Atletski biseri podrška mladima

07.03.2013.

Atletičari Rogatice sa načelinkom

ROGATICA – Značaj prvom otvorenom atletskom pionirskom prvenstvu i vjetar u leđa mladim takmičarima koji su na njemu učestvovali prošlog vikenda, 3 marta, u Rogatici dali su i poznati atletičari, seniorski biseri, Romanije, Republike Srpske i BiH. Među njima bili su brat i sestra Ilija i Gorana Cvijetić, Mladena Petrušić i Tanja Marković.

Ilija i Gorana su članovi AK Glasinac, seniorski reprezentativci Srpske i BiH u preponskim trčanjima.

I Mladena Petrušić je iz AK Glasinac. Stalna je reprezentativka Republike Srpske, BiH i MOSI sa skokom u vis od 178 centimetara. Zanimljivo je, Mladena je otkriće trenera rogatičkih skakača Dejana Mićevića.

Atletičari iz Rogatice

O Tanji Marković, sportistkinji godine opštine Rogatica za 2012. našim čitaocima suvišno jer pisati. Ipak, treba reći da je ponikla u SAK „Rogatica“. Reprezentativka Srpske i BiH i zasad nenadmašna u skoku u dalj sa preskočenih 5,88 metara.

Oni rekoše da ih je oduševila mladost koja kao bujica dolazi u atletiku na Romaniji. Ne gube nadu da će imati dostojne nasljednike, a nama su pružili priliku da za istoriju rogatičke atletike napravimo ovaj neponovljivi snikam.