Izgorjela šezdesetjednogodišnja žena

14.03.2013.

Vatra

ROGATICA – Šezdesetjednogodišnja žena izgorjela je u požaru u porodičnoj kući u mjestu Dobroučići kod Rogatice, u kojoj je živjela sa bratom, saopšteno je iz Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo.

Požar je Policijskoj stanici Rogatica prijavljen juče oko 00.50 časova.
Odmah nakon prijave policijski službenici su izašli na lice mjesta zajedno sa pripadnicima Vatrogasne jedinice koji, zbog nepristupačnosti terena, nisu mogli učestvovati u gašenju požara.

Vlasnik kuće D.R. izjavio je da je 12. marta oko 23.30 časova došao u kuću, da je zapazio dim i probudio svoju sestru V.R. rekavši joj da izađe iz kuće.

Prema njegovoj izjavi, nakon bezuspješnog pokušaja da vodom ugasi požar, primijetio je da njegova sestra nije izašla iz kuće i da je najvjerovatnije izgorjela u požaru.

Po ovlaštenju dežurnog tužioca, pripadnici kriminalističke policije, inspektor za eksplozivne materije i poslove zaštite od požara i sudski vještak za požare i eksplozije, izvršili su uviđaj kojim je konstatovano da je požar izbio usljed probijanja toplote i iskri u dijelu neomalterisanog dimnjaka, na mjestu kontakta dimnjaka i drvenog stropa.

Tokom uviđaja pronađeno je ugljenisano tijelo V.R.

Posmrtni ostaci prevezeni su u mrtvačnicu Doma zdravlja Rogatica gdje će danas, po naredbi tužioca, biti obavljena obdukcija.