Održana peta redovna sjednica SO Foča

29.03.2013.

Sjednica SO Foča

FOČA – SO Foča Peta redovna sjednica SO Foča održana je juče, 28. marta. O 32 tačke dnevnog reda odbornici lokalnog parlamenta razmatrali su 11 časova i 15 minuta.

Na sjednici su usvojeni programi zajedničke komunalne potrošnje i uređenja građevinskog zemljišta. Kada je u pitanju uređenje građevinskog zemljišta, Odjeljenje za urbanizam i stambeno – komunalne poslove u ovaj program uvrstilo je prioritete koje su dostavile sve mjesne zajednice sa područja opštine Foča.

Razmatran je i izvještaj republičkog budžetskog inspektora o kontroli budžeta opštine Foča u kojem je navedeno da je prethodna izvršna vlast bez odobrenja SO zadužila opštinu za dva miliona maraka. Zaključak po ovom pitanju nije usvojen a za njega je glasalo 12 odbornika.

Izvještaj opštinske komisije o provođenju javne nabavke u slučaju Akva parka „Ušće“ dobio je 13 glasova i on će biti proslijeđen Centru javne bezbjednosti Istočno Sarajevo i Tužilaštvu u Trebinju.

Odbornici su podržali izvještaje o radu i programe rada Centra za kulturu i informisanje, JU Centra za socijalni rad, Muzeja „Stara Hercegovina“ i Gradske apoteke.

Izvještaj o radu Turističke organizacije za prošlu godinu nije usvojen dok je Program rada ove ustanove dobio podršku odbornika.

Izvještaji i programi Dječijeg vrtića „Čika Jova Zmaj“ i JZU Dom zdravlja nisu usvojeni.

Odbornici su razmatrali i informaciju o bezbjednosti na području naše opštine koja je ocjenjena kao dobra, ali je ukazano na nekoliko aspekata kojima se može postići veći nivo u ovoj oblasti.

Razmatrana je i informacija o poljoprivredi, te o povratnicima i izbjeglicama.

Opština Foča