Rogatički atletičari odlični na Prvenstvu BiH

15.04.2013.
Atletika na Sokocu

Foto arhiva

ROGATICA – U subotu 13. aprila, na Olimpiskom Stadionu „Koševo“ u Sarajevu, u organizaciji Atletskog saveza BiH i Atletskog kluba „Sarajevo“, održano je pojedinačno cicibansko-pionirsko Prvenstvo BiH.

U konkurenciji 16 atletskih klubova iz BiH dvanestočlana (12) ekipa SAK „Rogatica“ ostvarila je više nego odlične rezultate. Osvojene su 3 zlatne, 2 srebrne i 1 bronzana medalja.

Zlatnim medaljama i titulama Prvaka BiH za 2013 godinu okitili su se:
– Štafeta 4X100m u sastavu: Pavlović Miljan, Janjić Njegoš, Marjanović Mario i Purković Milan.
– Purković Milan u trci na 60m.
– Đurić Ilija u Bacanju kugle.

Srebrna odličja u disciplini skok u vis sa istom preskočenom visinom i istim brojem pokušaja osvojili su „visaši“ Janjić Njegoš i Pavlović Miljan.

Bronzanu medalju u bacanju kugle osvojila je Jagodić Marta.

„Više nego sam zadovoljan ostvarenim rezultatima, nastupom na Prvenstvu BiH i ponosan sam sa na sve naše najmlađe članove, koji i pored nedostatka osnovnih uslova (tartan staze, nedostatka vlastitih termina u dvorani) svojskim trudom i radom postižu ovakve rezultate u pojedinačnim disciplinama. Ovakvim rezultatima predhodio je prošlonedeljni atletsko-pionirsko dvoranski Miting na Sokocu, gdje su naši takmičari u pojedinačnim kategorijama blistali, pogotovo štafeta 4x100m i Purković Milan kome je zbog manjeg prestupa u finišu trke na 200m u Sarajevu izmakla i treća zlatna medalja, a sa kojom bi bio proglašen najuspješnijim učesnikom Prvenstva po broju osvojenih medalja. U mom odsustvu (pripreme Bar) sa ovog takmičenja odličan posao i taktiku odradio je mlađi trener i takmičar SAK „Rogatica“ Obradović Snježan“, prokomentarisao je rezultate za opstinarogatica.com ternera rogatičkih atletičara Dejan Mićević.