Dražen Erić – plastični hirurg iz Foče [VIDEO]

mojahercegovina.com - 09. маја 2013. 058.ba

Dr Dražen Erić

FOČA – “Samo dobar čovjek, može biti i dobar ljekar i baviti se na pravi način ovim humanim pozivom!“

Mnogo je bitan odnos prema pacijentu, jer kad čovjek dođe kod ljekara prvo morate da mu objasnite u čemu je problem i da mu ulijete povjerenje da ćete mu pružiti svu potrebnu pomoć.Odnos treba da bude korektan, dobronamjeran, jer ovo i jeste human posao u kojem je sve u službi čovjeka-pacijenta.

Često kada vide mladog ljekara, pacijenti mu prilaze sa manje povjerenja,misle da “sijeda kosa” ima više iskustva. To donekle i jeste tačno, ali ipak i mi, mladi ljekari koji su se edukovali, učili, ulagali u svoj rad, sposobni su, mnogo znaju i mogu da pomognu,” poručuje nam plastični hirurg iz Foče, Dražen Erić.

Јoš kao osnovnoškolac zavolio je prirodne nauke, biologiju, hemiju. U medicinu se zaljubio u srednjoj školi, nakon čega je upisao Medicinski fakultet. Na 1. i 2. godini studija, razvila se ljubav prema hirurgiji.

“Svu snagu i energiju trebamo usmjeriti prema pacijentu i želji i potrebi da nekome pomognete. Nema tog materijalnog bogatstva koje može biti bitnije od saznanja da ste nekome pomogli.”

Možete pogledati i ranije snimljeni prilog povodom uspješnog zahvata replantacije prsta mladiću kome je brusilica otkinula prst. Sa doktorom Draženom Erićem, plastičnim hirurgom iz KBC Foča tada je razgovarao Nebojša Vukanović.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: , , ,