Festival amaterskih pozorišta u Andrićgradu

Andrićgrad - 08. маја 2013. 058.ba

ANDRIĆGRAD – Tradicionalni DIS FEST – festival amaterskih pozorišta, ove godine održava se u Andrićgradu u trajanju od 3 dana.

Program festivala obuhvata radionice i edukaciju amaterskih dramskih grupa i po jednu pozorišnu predstavu svake večeri festivala. Ulaz na sve predstave je slobodan.

P R O G R A M

Četvrtak, 9.5.2013.

Predstava-Zmijska čorba

Gradsko kazalište Vitez
“ZMIJSKA ČORBA“
Žanr: Komedija
Vrijeme: 20:30
Mjesto: Trg Nikole Tesle, Andrićgrad (u slučaju vremenskih nepogoda predstava će biti odigrana u maloj sali bioskopa)

O predstavi:

Kako se pravi čorba od zmija?, Je li tupi nož dobar za ubijanje?, Hoće li se Big Mama i Zumbula opet pojaviti na televiziji? te Je li on pronašao ženu svog života i je li mu ona rodila sina? Odgovore na ova i mnoga druga pitanja potražite u predstavi Gradskog kazališta mladih „Vitez“ – „Zmijska čorba“.

Riječ je o urnebesnoj komediji odnosno već tradicionalno parodiji za koju su tekst, kostime, muziku i režiju osmislili viteški kazalištarci – Marko Mirković, Bruno Grebenar, Nikola Matković i Slaven Čalić.

U predstavi glume: Marko Mirković, Bruno Grebenar, Nikola Matković i Slaven Čalić
Režija i tekst: glumci
Muzika: Nataša Todorović
Svjetlo: Ana Gabrić

Petak, 10.5.2013.

Predstava-Obična priča o ljubavi

Dis-teatar Banja Luka
“OBIČNA PRIČA O LJUBAVI“
Žanr: Komedija
Autor: Novica Bogdanović
Trajanje: 75 min.
Vrijeme: 21:00
Mjesto: Trg Nikole Tesle, Andrićgrad (u slučaju vremenskih nepogoda predstava će biti odigrana u maloj sali bioskopa)

O predstavi:

Četvoročlana glumačka ekipa (Željko Kasap, Maša Mirković, Nataša Krivošija i Bogdan Crnobrnja) oduševljava pozorišnu publiku gdje god da se pojavi. Režiju ovog komada, čija se fabula zasniva na tome da ljubav iz korjena može da promjeni čovjeka, potpisuje Novica Bogdanović.

Željko Kasap glumi muzičara koji živi punim plućima i ne mari mnogo za ono što drugi kažu. Njegov život menja slučajni susret i neobične okolnosti koje izmiču kontroli…

Publika redovno uživa u ovoj priči i prilično je zainteresovana za tu temu, u kojoj gotovo svako može da pronađe i sličan primer u svakodnevnom životu, a ovu predstavu pozdravljaju gromoglasnim aplauzom.

Predstava je premijerno izvedena 2009. godine u Banjaluci. Do sada je doživjela 72 izvođenja, te je nastupala i na pozorišnim festivalima u Nišu, Smederevu, Beogradu, Tuzli, Mrkonjić Gradu, Novom Gradu, Kozarskoj Dubici, Srebrenici, Brodu, Lincu…

Subota, 11.5.2013.

Predstava-A, E, I...

Teatar Harlekin Postojna, Slovenija
“A, E, I…“
Žanr: Komedija
Autor: Nenad Muždeka
Trajanje: 40 min.
Vrijeme: 20:30
Mjesto: Trg Nikole Tesle, Andrićgrad (u slučaju vremenskih nepogoda predstava će biti odigrana u maloj sali bioskopa)

O predstavi:

“A, E, I… je nova prestava sa kojom se na smiješan način prikazuje viđenje svijeta od nastanka čoveštva, pa sve do pretpostavljenog kraja, koji je, kako kažu, trebao da se dogodi 21. december 2012. Baš taj datum, koji je neke plašio, a druge opet punio pozitivnom energijom i nadahnućem, konačno će promijeniti svijet!

Predstava je prvih 5 minuta komedija, sledećih pet minuta akcija, zatim drama, na to opet akcija, a zadnji dio borba za preživljanjem! Kraj je veoma istinit.

Igraju:
A – Drago Posega
E – Nenad Muždeka
I – Mitja Kranjc

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: ,