Gačanin se oporavlja nakon napada medvjedice [VIDEO]

26.05.2013.

Blaže Grković posle napada medvjeda

FOČA – Zdravstveno stanje Gačanina Blaže Grkovića, koji je preživio napad medvjedice, stabilno je, a najteže su povrede na desnoj podlaktici gdje su oštećene tetivne i mišićne strukture, kao i na lijevoj butini, potvrdio je Srni specijalista plastične i rekonstruktivne hirurgije Univerzitetske bolnice Foča Dražan Erić. Erić je sinoć rekao da je Grković u tu bolnicu primljen sa višestrukim ujedima na ekstremitetima.

“Najteže su povrede na desnoj podlaktici gdje su oštećene tetivne i mišićne strukture,a tako je i na lijevoj butini. S obzirom da je to ugrizna povreda sklona inficiranju, previjamo i čistimo rane, pregledali su ga i infektolozi i za sada je njegovo stanje stabilno”, istakao je Erić.

Grković, koji je iz sela Vrba, u petak je zadobio teže povrede boreći se u samoodbrani rukama i tesarskom sjekiricom sa medvjedicom.

On priča da, čuvajući ovce i koze u selu Izgora ispod Volujka nije ni slutio da će ga napasti medvjedica, koja je najednom iskočila iz šume dok je pokušavao da u stado vrati jariće.

“Ne sjećam se koliko je borba trajala. Napala me i najprije ugrizla za nogu. Snašao sam se i udario je sjekiricom. Tek tada je nastupila borba – izujedala me je i izgrebala svuda”, naveo je Grković.

On vjeruje da će mu fočanski ljekari pomoći da rane zacijele.

“Tek sada razmišljam šta je sve bilo. Onda nisam ni stigao. Nadam se da će i oporavak dobro proći. Zabrinut sam malo za desnu ruku i uvjeren sam da će sve biti dobro”, naglasio je Grković.

Grković kaže i da je u četvrtak vjerovatno ista medvjedica u potrazi za hranom upala u selo i preklala i odvukla jagnje i ovcu.