Izgorjela kuća Jevte Gogića

SRNA - Radoje Tasić - 01. maja 2013. 058.ba

Izgorjela kuća Jevte Gogića

VIŠEGRAD – U požaru u selu Sase, kod Višegrada, izgorjela je kuća Jevte Gogića.

Požar, koji je izbio sinoć u 20.15 časova, vjerovatno je izazvan neispravnim elektro-instalacijama. Iz kuće u plamenu vatrogasac je uspio da iznese samo ikonu Svetog Đorđa, krsne slave domaćina.

Tokom izbijanja vatre ukućani su bili u kući, ali su spašeni jer ih je domaćin, ugledavši plamen, upozorio i pozvao upomoć komšije. „Sve je izgorjelo, a vatrogasci, koji su brzo došli, uspjeli su samo da spriječe da vatra pređe na pomoćne objekte“, kaže Gogić.

Komšija Miloje Joksimović je među prvima pritekao u pomoć, a vatru je gasio i novinar Miroslav Lazanski, koji se zatekao u blizini, kod prijatelja u vikendici.

Načelnik opštine Višegrad Slaviša Mišković obećao je da će ova lokalna zajednica pomoći porodici Gogić da poprave kuću. „Moraćemo riješiti i problem privremenog smještaja ukućana dok se kuća ne osposobi za stanovanje“, rekao je Mišković.

Gogići će stanovati kod komšija dok kuća ne bude osposobljena za stanovanje.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , , , ,