Kreditno zaduženje tri miliona KM

30.05.2013.
Rogatica-detalj sa sjednice SO-e

Foto arhiva

ROGATICA – Na današnjoj sjednici Skupštine opštine /SO/ Rogatica usvojena je odluka o kreditnom zaduženju ove opštine od 3.025.765 KM kod Evropske investicione banke, za rekonstrukciju vodovodnog i kanalizacionog sistema.

Kamatna stopa iznosi 4,55 odsto, a rok otplate kredita je 25 godina.

Opštinski parlament je prihvatio informaciju o izvršenju budžeta opštine za prvo tromjesečje 2013. godine, prema kojoj su prikupljena budžetska sredstva od 1.039.296 KM, što je 18,39 odsto od planiranih sredstava za ovu godinu.

Budžetski izdaci su bili 1.353.081 KM, što je 23,95 odsto od planiranih u budžetu za ovu godinu.

SO je donijela odluku o prestanku rada Javne ustanove teritorijalna vatrogasna jedinica, te donijela odluku o osnivanju Teritorijalne vatrogasne jedinice kao posebne unutrašnje organizacione jedinice Administrativne službe opštine.

Na sjednici je donesena odluka o bratimljenju i uspostavljanju saradnje opštine Rogatica sa gradskom opštinom Obrenovac iz Srbije radi proširenja saradnje u oblasti privrede, zdravstvene zaštite i drugo.

Odbornici su usvojili izmjenu odluke o taksi-prevozu na području ove opštine, tako da motorno vozilo sa jednim plus četiri registrovana sjedišta za vršenje taksi prevoza može biti starosti do 15 godina.

Za sekretara SO imenovana je Dragica Cvijetić, za načelnika Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Darko Novaković, za načelnika Odjeljenja za opštu upravu Miladin Ikonić i za načelnika Odjeljenja za inspekcijske poslove i poslove komunalne policije Đoko Razdoljac.