Međunarodni festival folklora od 9. do 13. maja

SRNA - Radoje Tasić - 01. маја 2013. 058.ba

Defile folklorista Višegradom

Foto arhiva

VIŠEGRAD – Deseti međunarodni festival folklora „Višegrad 2013“, na kojem će učestovati 11 kulturno-umjetničkih društava iz šest zemalja, biće održan od 9. do 13. maja u ovom gradu na Drini.

Organizator festivala, Kulturno-umjetničko društvo „Bikavac“ iz Višegrada najavilo je učešće mladih folklorista iz Grčke, Bugarske, Rumunije, Crne Gore, Srbije i BiH.

Gosti iz Bugarske, Grčke i Rumunije doputovaće u Višegrad 9. maja vozom „ćirom“, nakon posjete Drvengrada na Mokroj Gori, a prvi koncert biće održan u Andrićgradu istog dana.

Narednog dana za učesnike festivala biće organizovana vožnja brodom rijekom Drinom, razgledanje kulturno-istorijskih spomenika i prijem kod načelnika opštine.

Nakon defilea od Ćuprije na Drini drugi i glavni koncert biće održan u Gradskoj dvorani.

Nedjelja, 12. maj, predviđena je za druženje mladih folklorista, a u ponedjeljak, 13. maja, ispraćaj gostiju iz Višegrada.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: , ,