Opet bih se uhvatio u koštac sa mečkom

Glas Srpske - Radmila Đević - 27. маја 2013. 058.ba

Blažo Grković

FOČA – Sada već poznati Gačanin Blažo Grković (48), koji je u samoodbrani uspio da ubije mečku, nakon što je zbrinut u Univerzitetskoj bolnici Foča osjeća se stabilno i dobro, iako je zadobio višestruke ugrizne povrede svih ekstremiteta.

Specijalista plastične i rekonstruktivne hirurgije Univerzitetske bolnice Foča Dražen Erić kaže da je Blažovo stanje pod kontrolom.

– Pacijent je primljen u fočansku bolnicu u petak sa brojnim ranama. Na desnoj podlaktici su najteže povrede, oštećene su tetive, mišićne strukture. Ima povreda i na desnoj butini, na uvu, ali je pacijent zbrinut i sve je pod kontrolom – rekao je Erić.

Da je Grković dobro, i sami smo se uvjerili, jer je novinara “Glasa Srpske” dočekao sa osmijehom i pozitivan.

– Nisam ja prvi nikoga napao, samo sam se branio. Ako bi me medvjed opet napao, popustio ne bih sigurno. Medvjedica me napala, i čim je to ženskog roda, mora biti opasno po život – našalio se Grković.

Ipak, cijela priča o borbi s medvjedicom ne zvuči nimalo šaljivo. Blažo je čuvao ovce blizu šume u mjestu Izgori, a medvjedica je iz šume izbila iznenada i uletjela među ovce, ali je napala njega. Iznenadila ga je, ali je ostao svjestan, nije pokazao strah, iako je znao da se bori na život ili smrt.

– Čuvao sam ovce i odjednom je ispred mene izbila medvjedica. Prvo me ugrizla za nogu. Poslije ugriza udario sam je tesarskom sjekirom, pali smo i borili se na zemlji. Rvali smo se dok nisam uspio da je, ne znam ni sam kako, savladam. Oslobodio sam se i vidio da je ostala na zemlji – ispričao je Blažo.

Kaže da se, kada je pao s njom na zemlju, branio od udaraca šapama.

– Udarala me je, grizla po nogama, glavi, licu, a ruke su mi najgore prošle – prepričava nam Blažo, pokazujući zavijene obje ruke.

Iako mu je mečka nanijela ozbiljne i brojne povrede, Blažo je bio priseban i pozvao je telefonom članove porodice da mu pošalju Hitnu pomoć, koja ga je i dovezla do Univerzitetske bolnice Foča, gdje je zbrinut.

Ovaj hrabri čovjek, koji inače radi kao poslovođa u Termoelektrani “Gacko”, važi za veoma snažnog i vrijednog Hercegovca, što njegov izgled, a sada i djela, i opravdavaju.

Medvjedicu je, najvjerovatnije, prvim udarcem sjekirom po glavi ošamutio, pa mu je bilo lakše, kako je rekao, da je savlada i zadavi.

Ponosna supruga

Blažova supruga Mira rekla je da je suprug isti svoj djed Stevan, koji je u svoje vrijeme bio jedan od najsnažnijih ljudi na prostoru stare Hercegovine.

– Hrabar je i vrijedan, to mu je gen od djeda Stevana, a Gačani svi znaju šta to znači. Djed mu je išao u Beč na takmičenje po snazi i jačini, rvao se sa najjačim ljudima za nagradu. Bio je čovjek stijena, tako da se to prenijelo na Blaža. Znala sam i da je Blažo hrabar i vrijedan, ali baš toliko da savlada medvjeda, to nisam ni sanjala – rekla je Mira i dodala da joj je čast biti žena sada već “čuvenog Hercegovca”.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: , ,