Opština kupila trgovačke i ugostiteljske objekte

SRNA - Radoje Tasić - 29. маја 2013. 058.ba

Hotel Višegrad

VIŠEGRAD – Odbornici Skupštine opštine Višegrad su na današnjoj sjednici donijeli odluku da opština od preduzeća „Srbinjeputevi“ iz Foče kupi u trajno vlasništvo sedam turističko-trgovačkih objekata i plac površine 350.000 metara kvadratnih.

Kupljen je hotel „Višegrad“ pored Ćuprije, zatim bivši hotel „Lotika“, motel na Bikavcu, robna kuća, zgrada nekadašnjeg preduzeća „Panos“, salon namještaja i samoposluga u Kozačkoj ulici.

Sva ova imovina kupljena je za 5,8 miliona KM, a prodavcu će se isplaćivati u fiskalnih 120 rata u periodu od deset godina, rečeno je na sjednici opštinskog parlamenta.

„Ovo je dobar potez opštine koja će nizom projekata vezanih za ove objekte zaposliti veći broj radnika i imati svoju imovinu“, rekao je načelnik opštine Višegrad Slaviša Mišković.

Objekti i zemljište pripadali su do 2005. godine višegradskim preduzećama „Višegradpromet“ i „Panos“ kada ih je u procesu privatizacije kupio privatnik iz Foče.

Skoro sav poslovni prostor iznajmljivan je pod kiriju, kao i hotel „Višegrad“ koji je u posljednje dvije godine radio samo tokom turističke sezone u organizaciji „Srbinjeputeva“.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: , , , ,