Opština kupila trgovačke i ugostiteljske objekte

29.05.2013.

Hotel Višegrad

VIŠEGRAD – Odbornici Skupštine opštine Višegrad su na današnjoj sjednici donijeli odluku da opština od preduzeća “Srbinjeputevi” iz Foče kupi u trajno vlasništvo sedam turističko-trgovačkih objekata i plac površine 350.000 metara kvadratnih.

Kupljen je hotel “Višegrad” pored Ćuprije, zatim bivši hotel “Lotika”, motel na Bikavcu, robna kuća, zgrada nekadašnjeg preduzeća “Panos“, salon namještaja i samoposluga u Kozačkoj ulici.

Sva ova imovina kupljena je za 5,8 miliona KM, a prodavcu će se isplaćivati u fiskalnih 120 rata u periodu od deset godina, rečeno je na sjednici opštinskog parlamenta.

“Ovo je dobar potez opštine koja će nizom projekata vezanih za ove objekte zaposliti veći broj radnika i imati svoju imovinu”, rekao je načelnik opštine Višegrad Slaviša Mišković.

Objekti i zemljište pripadali su do 2005. godine višegradskim preduzećama “Višegradpromet” i “Panos” kada ih je u procesu privatizacije kupio privatnik iz Foče.

Skoro sav poslovni prostor iznajmljivan je pod kiriju, kao i hotel “Višegrad” koji je u posljednje dvije godine radio samo tokom turističke sezone u organizaciji “Srbinjeputeva”.