Tanja Marković u Baru skočila svoj drugi najbolji skok u karijeri

Dejan Mićević / 058.ba - 07. маја 2013. 058.ba

Tanja Marković u Baru

ROGATICA – Na Sportsko-rekreativnom centru „Topolica“ u Baru (CG) u više nego odličnoj saorganizaciji Opštine Bar, ASCG i AK „Mornar“ iz Bara u srijedu (01.05.2013.) održan je 19. Međunarodni atletski miting „Bar 2013“. Preko 350 učesnika iz Ukrajine, Albanije, Srbije, Crne Gore, BiH – RS, Mađarske, Makedonije, Slovenije i Bugarske uzelo je učešće na ovom prestižnom mitingu.

Tradicionalno na ovom takmičenju učestvovala je i atletska ekipa SAK „Rogatica“, koja se predstavila u odličnom izdanju. Najbolja sportiskinja Rogatice, članica Skakačke sekcije SAK „Rogatica“ Tanja Marković drugim najboljim skokom u karijeri od 5,78 m u disciplini skok u dalj, ubjedljivo je osvojila 1. mjesto i najavila, po svemu sudeći, uspješnu dolazeću atletsku sezonu. Iza ovakvog odličnog rezultata stoje više nego uspješno obavljene 20-to dnevne pripreme u Baru.

Sjajno je skakala i skakačice u vis, učenica Dejana Mićevića, te mlađa juniorka Biljana Rakić, koja je novim ličnim rekordom, preskočenih 150 cm, bila na diobi od 2-4 mjesta gdje je o plasmanu sa istim preskočenim visinama odlučivao broj pokušaja. Druga „visašica“ iz Rogatice, inače najmlađa učesnica mitinga Ivana Gogić (1999. god.), sa preskočenih 135 cm zauzela je 6. mjesto.

Nominacijom od strane sudijske organizacije mitinga za glavnog sudiju u skoku u vis u obje konkurencije izuzetna čast pripala je međunarodnom atletskom Sudiji Dejanu Mićeviću iz Rogatice, koji je ujedno bio i jedini atletski sudija nominovan iz BiH.

Gostoprimstvo trodnevnom boravku atletske ekipe našeg grada pružio je AK „Mornar“ i osoblje „TalasTursa“ iz Bara sa čijim je direktorom član Izvršnog Odbora SD „Mladost“ Dejan Mićević načelno dogovorio, po izuzetno povoljnim uslovima, pansionske usluge za sve zainteresovane sportske ekipe iz Rogatice u pripremnom periodu.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: , ,