Izvještaj sa 8. redovne sjednice SO Foča

24.06.2013.

SO Foča

FOČA – Osma redovna sjednica SO Foča, održana je 24. juna, na kojoj su odbornici raspravljali o 17 tačaka dnevnog reda. Sa dnevnog reda, na prijedlog izvršne vlasti, povučene su dvije tačke i to Prijedlog odluke o dodjeli parcela pod zakup putem javne licitacije na lokaciji “Hum – Šćepan Polje” u skladu sa Regulacionim planom i Izbor i imenovanje članova Komisije za odabir korisnika projekta povratka i rekonstrukcije stambenih jedinica.

Na sjednici je, između ostalog usvojen Prijedlog odluke o izradi glavnog projekta sanacije dovodnog cjevovoda od kaptaže na Lučkim Vrelima do rezervoara u naselju Obilićevo. Po riječima načelnika opštine Foča Radisava Mašića, usvajanjem ovog prijedloga dato je zeleno svjetlo opštini kako bi konkurisala za dobijanje sredstava za sanaciju vodovoda. Projekat bi bio veoma važan za našu opštinu i po procjenama bi vrijedio oko 6 miliona maraka.

Imenovani su i članovi Školskog odbora Srednjoškolskog centra i Osnovne muzičke škole, Sanja Prodanović i Dragan Učur, a imenovan je i sastav Popisne komisije za popis stanovništva, domaćinstava i stanova u Bosni i Hercegovini. Predsjednik komisije je Dragica Kulić a članovi Rade Vojičić, Ruža Milošević i Almir Čaušević.

Odbornici su raspravljali o Informacijama o stanju penzionera, o mjesnim zajednicama, zatim o stanju u oblastima boračko – invalidske zaštite, lova i ribolova, civilne zaštite te u oblasti nasilja u porodici.

Najviše rasprave izazvala je Informacija o početku rada Akva parka Ušće i pojedinim medijskim izvještavanjima po pitanju navodnog trovanja hlorom radnika Teritorijalne vatrogasne jedinice prilikom punjenja bazena. Načelnik opštine je pročitao informacije iz Univerzitetske bolnice i ljekara koji je pregledao vatrogasce, u kojima stoji da nije bilo simptoma trovanja hlorom.

Nakon neusvajanja prijedloga za dopunu dnevnog reda, odbornici opozicje su i ovaj put napustili zasjedanje SO Foča.

Opština Foča - Nataša Miletić