Neperspektivna vojna imovina trebala bi biti vraćena opštini u najkraćem roku

Opština Foča - Nataša Miletić - 13. juna 2013. 058.ba

Mirko Okolić u Foči

FOČA – Zamjenik ministra odbarne BiH, Mirko Okolić, sa načelnikom opštine Foča Radisavom Mašićem održao je sastanak na kome su sagledane mogućnosti oko ustupanja neperspektivne vojne imovine u Filipovićima.

Objekti za koje se interesuje opštinska vlast bili bi upotrijebljeni za tekstilnu industriju čije je otvaranje ranije najavljeno.

U Filipovićima postoje dvije lokacije koje bi poslužile toj namjeni, rekao je zamjenik ministra odbrane Mirko Okolić.

– „Mi ćemo u što kraćem mogućem roku tehnički to skladište osloboditi i stupiti u kontakt sa Vladom Republike Srpske kojoj mi to predajemo, a Vlada će sa opštinom izvršiti primopredaju. Izvjesno je da će opština veoma brzo moći da dobije tu lokaciju“ – zaključio je Okolić.

Radisav Mašić u Filipovićima

Opština je željela da se što prije provede neophodna procedura, rekao je načelnik Mašić.

– „Ova imovina za nas je veoma interesantna jer je to prostor koji smo mi opredijelili za tu vrstu industrijske proizvodnje. Prije svega mislimo na tekstilnu industriju i neke druge perspektivne industrije koje bi mogle da dođu u našu opštinu. Mi računamo na lokalitet Filipovića jer tu bi pravili regionalnu deponiju za deset opština ove regije. Ohrabruje nas da ima razumijevanja i u Oružanim snagama BiH jer realno gledajući ovo nije neki kapacitet koji za vojsku može biti zanimljiv, ali za opštinu Foča i za ovu regiju je vrlo perspektivan“ – istakao je Mašić.

Uslijediće nastavak aktivnosti na ovim poslovima, a obje strane su mišljenja da će proces primopredaje biti brzo završen.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,