Osvještan hram Svetog velikomučenika Lazara u izgradnji

28.06.2013.

Osveštana crkva u Andrićgradu

ANDRIĆGRAD – Njegovo preosveštenstvo episkop zahumsko hercegovački i primorski Grigorije, uz sasluženje sveštenstva, osvještao je danas hram Svetog velikomučenika kneza Lazara i svetih srpskih junaka u Andrićgradu, koji je u izgradnji.

Ovoj svetkovini prisustvovao je predsjednik Republike Srpske, ktitor i kum ovog hrama Milorad Dodika, ktitor Emir Kusturica, mnoge javne ličnosti i veliki broj vjernika.

Osveštana crkva u Andrićgradu

“Danas je Vidovdan. Na Vidovdan se sve vidi i ovaj praznik nam služi kao ogledalo, da svaki Srbin stane pred ogledalo i vidi gdje je i kako je”, poručio je episkop Grigorije, koji je i zamjenik mitropolita dabrobosanskog Nikolaja.

U novoizgrađenom i još nezavršenom hramu Svetog velikomučenika kneza Lazara i svetih srpskih junaka u Andrićgradu jutros je služena prva Sveta arhijerejska liturgija.

U Andrićgradu u Višegradu danas je otvoren Andrićev institut, tačno dvije godine nakon početka izgradnje grada od kamena. Direktor Instituta biće proslavljeni srpski režiser i idejni tvorac grada od kamena Emir Kusturica.

Fotografije možete pogledati na našoj Facebook stranici:
https://www.facebook.com/058.ba